Ga naar de inhoud

BEKIJK: Saint-Etienne degradeert, ontevreden fans schoppen keet en vuren pijlen af naar eretribune

 zo 29 mei 2022 23:28

Na 17 jaar is er een einde gekomen aan de aanwezigheid van Saint-Etienne in de Ligue 1. Dat konden heel wat fans blijkbaar maar moeilijk verkroppen, wat tot de helaas vertrouwde taferelen leidde na het laatste fluitsignaal. Ook bij ADO Den Haag roerden de supporters zich.

Saint-Etienne moest een barragewedstrijd spelen tegen tweedeklasser Auxerre om zijn vel te redden in de Ligue 1. Het werd een dramatische wedstrijd, die eindigde in strafschoppen. Ryad Boudebouz miste als enige, waardoor Saint-Etienne moet zakken.

 

Voor Auxerre is het een terugkeer op het hoogste niveau na 9 jaar in het vagevuur. Maar voor dat soort historische overpeinzingen hadden de fans van Saint-Etienne geen oog, toen ze na de laatste strafschop het veld bestormden en in het rond begonnen te schoppen, slaan en trappen.

 

Enkele fans waren er zelfs in geslaagd om vuurpijlen mee te smokkelen, die ze afschoten naar de eretribune. De oproerpolitie had alle moeite van de wereld om de gemoederen te doen bedaren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook rellen bij ADO Den Haag

De taferelen die we zagen in Saint-Etienne zijn helaas een vertrouwd beeld de voorbije maanden. Zelfs in Nederland gingen de poppen aan het dansen in de promotiematch tussen ADO Den Haag en Excelsior (die ook eindigde na strafschoppen) en ook hier had de politie haar handen vol om de rust te doen weerkeren.

Den Haag miste thuis de promotie en dat konden tientallen heethoofden niet verkroppen. De stadionspeaker van thuisploeg Den Haag probeert nog op een beleefde en sportieve manier de boel te redden. "Laten we astublieft het seizoen op een waardige manier afsluiten en onze gasten uit Rotterdam feliciteren. Laten we het hoofd koel houden en samen met onze spelers trots zijn op het geweldige seizoen."  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.