Ga naar de inhoud

38e Special Olympics feestelijk geopend door Jonathan Sacoor en Prins Laurent

 wo 25 mei 2022 23:10
Special Olympics-atlete Micheline Van Hees stak samen met Jonathan Sacoor de vlam aan.

In Louvain-la-Neuve is woensdag de 38e editie van de Special Olympics van start, het grootste Belgische sportevent voor atleten met een verstandelijke beperking. Onder meer atleet Jonathan Sacoor en Prins Laurent waren aanwezig bij de openingsceremonie. Zo'n 2800 atleten zullen de komende 4 dagen deelnemen. 

Heel wat schoon volk tekende woensdag present voor de opening van de Special Olympics. Het evenement, dat het grootste sportgebeuren in ons land is voor mensen met een verstandelijke beperking, is al aan zijn 38e editie toe. De komende vier dagen worden in Louvain-la-Neuve zo'n 10.000 toeschouwers verwacht.

 

Voor de editie van dit jaar, de eerste na twee coronajaren, werd Jonathan Sacoor opgetrommeld om de Vlam van de Hoop aan te steken. Ook Prins Laurent tekende present voor het ceremoniële gedeelte. Sandra Kim en 2 Fabiola zorgden voor een muzikale noot.

 

"Het is echt een ongelooflijke eer om deel te mogen uitmaken van dit evenement", vertelde Sacoor, die donderdag ook een training gaf aan atleten die zullen deelnemen aan het toernooi.     

 

"Mijn coach Jacques Borlée deed me een voorstel om dit te doen voor de Special Olympics. Dat heb ik meteen geaccepteerd, omdat ik volledig achter de boodschap sta om de atleten centraal te stellen. Dat moet eigenlijk overal zo zijn. De organisatie is bovendien ook erg professioneel. Op menselijk vlak is dit een erg verrijkende ervaring."

 

Er wordt de komende dagen in 16 disciplines om de medailles gestreden. De Spelen eindigen zaterdag.

Ik heb meteen geaccepteerd om de vlam te ontsteken. Op menselijk vlak is dit een erg verrijkende ervaring.

400m-loper Jonathan Sacoor

Nog enkele kiekjes van de openingsceremonie: