Montenegro vervangt Rusland als EK-tegenstander voor Belgian Lions

  Montenegro en niet Rusland is een van de tegenstanders van de Belgische basketbalploeg bij de mannen tijdens het Europese Kampioenschap. Montenegro vervangt Rusland in groep A als gevolg van de oorlog in Oekraïne. 

  Op het EK mannenbasketbal, dat van 1 tot 18 september gehouden wordt in Tsjechië, Georgië, Duitsland en Italië, vervangt Montenegro het geschorste Rusland, zo maakte de Europese basketfederatie FIBA Europe vrijdag bekend.

   

  Montenegro is in groep A tegenstander van de Belgian Lions, Georgië, Spanje, Bulgarije en Turkije.

   

  Alle matchen in groep A zullen gespeeld worden in de Georgische hoofdstad Tbilissi.

   

  Donderdag maakte de Internationale basketfederatie FIBA al bekend dat Rusland na de inval in buurland Oekraïne niet mag deelnemen aan het WK-vrouwenbasketbal, dat van 22 september tot 1 oktober gehouden wordt in het Australische Sydney. 

   

  Rusland wordt in groep A, die van de Belgian Cats, vervangen door Puerto Rico. De Verenigde Staten, China, Zuid-Korea en Bosnië-Herzegovina zijn de overige tegenstanders.

   

  FIBA Europe besliste eveneens dat Russische en Wit-Russische teams komend seizoen niet mogen deelnemen aan Europese bekercompetities