Ga naar de inhoud

Ook de basketbalwereld bibbert: "Zonder sponsoring voor sportweddenschappen geen BNXT League"

 wo 11 mei 2022 17:17
Geert Hammink
De naamsponsor van de BNXT League betaalt stevig om goed in beeld te komen.

Niet alleen in het voetbal, maar ook in het basketbal vrezen ze voor een financiële klap als de sponsorinkomsten van gokbedrijven wegvallen. In de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse competitie, hebben ze het mogelijke verlies berekend. "We riskeren 4 miljoen euro te mislopen", klinkt het. De liga vreest zelf voor de competitie.

In de strijd tegen de gokverslavingen wil onze regering de sponsoring van sportweddenschappen inperken. De nieuwe wet zou in 2025 ingaan.

 

De basketballiga vreest voor het voortbestaan van de Belgisch-Nederlandse competitie, die voluit betFIRST BNXT League heet. "We riskeren 4 miljoen euro te mislopen", legt general manager Wim Van de Keere uit.

 

"De goksector leeft van sportweddenschappen en ze investeert via sponsoring momenteel een groot stuk terug in de sport. Na de aanpassingen aan het fiscale en sociale statuut, de problemen die de coronacrisis met zich meebracht en de weinige ondersteuning die volgde, zou dit een nieuwe klap zijn voor de sector."

 

"Voor ons als organisatie vormt dit zelfs een existentiële dreiging", stelt Van de Keere.

Voor ons als organisatie vormt dit zelfs een existentiële dreiging.

Wim Van de Keere

"Zonder betFIRST geen competitie"

Voorzitter Ramses Braakman vult aan: "Het is heel simpel, zonder betFIRST was er geen BNXT League."

 

"In betFIRST hebben we een partner gevonden die vanaf het eerste moment overtuigd was van ons project. Het bedrijf gelooft in de potentie van de sport in Nederland en België en heeft dan ook een heel bewuste keuze gemaakt om deze te ondersteunen in het belang van de professionalisering van de competitie in beide landen."

 

De Nederlander wil niet blind zijn voor de gevaren van de gokindustrie."Net zoals het voetbal dit in het verleden ook reeds deed met hun partner, is het plan nu om vanaf het begin van het volgend seizoen binnen onze clubs een preventiecampagne te starten rond de gevaren van matchfixing", belooft Braakman.

basketbalspelers
De Antwerp Giants in actie tegen de Nederlanders van Den Bosch.
Gerelateerd: