Steven Defour in 90 minutes: "Ik zal Wouter Vrancken niet volgen, ik blijf bij KV Mechelen"

  Steven Defour en Wouter Vrancken op training bij KV Mechelen.

  Steven Defour blijft KV Mechelen trouw. De assistent vertrekt op het einde van het seizoen niet in het spoor van Wouter Vrancken. "Ik blijf enkel in het voetbal voor KVM. Anders was ik er al lang uit. Als dit verhaal stopt, stap ik ook uit het voetbal." 

  Afgelopen weekend maakten KV Mechelen en Wouter Vrancken bekend dat de coach volgend seizoen niet aan boord blijft en op zoek gaat naar een andere uitdaging.

   

  In onze podcast 90 minutes was er een kijkersvraag voor Steven Defour. "Gaat Steven mee als Wouter Vrancken naar Club Brugge gaat." Het antwoord was duidelijk: "Neen."

   

  "Ik zal Wouter Vrancken niet volgen als hij straks naar een andere club gaat. Ik blijf bij KV Mechelen. Ik blijf ook alleen in het voetbal voor KVM. Anders was ik er al lang uit. Als dit verhaal stopt, stap ik ook uit het voetbal."

   

  "Ik vind voetbal heel mooi tussen de witte lijnen, maar alles daarbuiten ben ik beu. Zaken zoals deze podcast doe ik heel graag - wat praten over voetbal - maar al dat andere gedoe..."

   

  "Voetbal is wellicht het enige wat ik goed kan. Min of meer toch", lacht Defour. "Er is ook gewoon een goed project in Mechelen, dus misschien blijf ik daar nog wel 10 jaar als alles goed gaat. Ik ben het dus zeker niet beu."

  Beluister de aflevering van 90 minutes

  Bekijk de aflevering van 90 minutes op VRT NU

  90 minutes

  Diksmuide, waar Sam definitief toetrad tot de kaste der tafelroterende BV?s. Mechelen, waar Steven zijn voetbalhart aan verpandt - exclusief, zo blijkt. En Brussel, waar Aster en Filip onder de indruk raakten van (de mens achter) de trainer van Club Brugge. Er is een quiz, de een-speler-per-ploeg-special gloort aan de einder, en neen, Union is geen wingewest van Brighton.
  di 17 mei 2022 107 min

  90 minutes is een coproductie tussen Sporza en Friends of Sports. Je kunt de video ook bekijken op het YouTube-kanaal van Friends of Sports of op VRT Nu.