Ga naar de inhoud

Tuur Dens en Jules Hesters eindigen 5e in ploegkoers op Nations Cup in Canada

 ma 16 mei 2022 09:58
" "
Het was de eerste ploegkoers van de 2 youngsters samen op hoog niveau.

Tuur Dens (21) en Jules Hesters (23) hebben hun eerste ploegkoers samen op hoog niveau met een vijfde plaats afgesloten op de slotdag van de Nations Cup in Milton, Canada.

Dens en Hesters finishten zaterdagavond als vijfde in de ploegkoers, die werd gewonnen door de Nederlanders Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip. Hesters had vrijdag de afvallingskoers naar zijn hand gezet.

Ook op zaterdagavond werd Katrijn De Clercq 15e in het omnium, waarin de Italiaanse wegwereldkampioene Elisa Balsamo goud veroverde.

Zondag waren er geen Belgische uitschieters meer op de slotavond. Hesters eindigde als 13e in het omnium, waarin de Brit Ethan Hayter het met ruime voorsprong haalde.

De Clercq en Marith Vanhove finishten als 10e in hun ploegkoers. Nicky Degrendele tot slot geraakte niet door de eerste ronde in de keirin, een discipline waarin ze voormalig wereldkampioene is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: