Union Berlin: "Van Drongelen heeft ziekenhuis verlaten en treft volgens wat wij weten geen schuld"

  Een dag nadat hij betrokken raakte bij een dodelijk verkeersongeval, heeft KV Mechelen-verdediger Rick van Drongelen het ziekenhuis mogen verlaten. Dat bevestigde een woordvoerder van Union Berlijn, de Duitse club die de Nederlander uitleent aan Malinwa, donderdag tijdens een persmoment.

  Tegen het einde van het persmoment van Union Berlin kreeg de woordvoerder van de club een vraag over het auto-ongeval waar Rick van Drongelen woensdag bij betrokken was. 

   

  "We staan in contact met hem", zei Christian Arbeit. "Hij heeft het ziekenhuis verlaten. Naar wat wij weten treft hem geen schuld, maar uiteraard is hij erg verdrietig en zwaar aangedaan."

   

  "Het is altijd moeilijk als zoiets gebeurt. We proberen hem wat op te vrolijken, al moet hij ook de ruimte krijgen om te rouwen."

   

  De 23-jarige Van Drongelen kwam eind januari op huurbasis over van Bundesligaclub Union Berlijn. De centrale verdediger speelde dit seizoen tien wedstrijden voor KVM, dat zaterdagavond naar Gent trekt voor de derde speeldag in de Europe play-offs.

  Hij is erg verdrietig en zwaar aangedaan.