Ga naar de inhoud

Crowdfunding voor Cyriel Dessers wordt bizarre soap: initiatiefnemer krijgt doodsbedreigingen

 di 3 mei 2022 13:27

Weinig spelers meer besproken in Nederland dan Cyriel Dessers. In elk voetbalprogramma debatteren waarnemers over de vraag: moet hij bij Feyenoord blijven? Voor de meeste fans is het antwoord duidelijk. Een ervan startte zelfs een crowdfundingactie die al meer dan 50.000 euro opbracht. Alleen krijgt de initiatiefnemer nu doodsbedreigingen. En is de actie ook verboden door de FIFA.

 Na de goals van Cyriel Dessers tegen Marseille kreeg Peter van Seventer een lumineus idee. De grote Feyenoord-fan startte op een supportersforum een inzamelingsactie om de aankoopsom van 4 miljoen euro - een hoog bedrag voor een club in financiële moeilijkheden - bijeen te rapen.

 

Snel stroomden de donaties binnen - het totaal staat ondertussen al op ruim 50.000 euro.

 

Het probleem: de FIFA-regels verbieden dat derde partijen zich mengen in de aankoop van een speler. Onder meer STVV kreeg in het verleden al een boete omdat de Griek Panagiotis Kynigopoulos was aangetrokken met behulp van een crowdfundingsactie. Daarnaast zijn er ook mogelijke fiscale gevolgen.

 

Van Seventer besloot dan maar het geld aan twee goede doelen te schenken.

Ik ben dit voor de lol begonnen, niet omdat ik lekker op vakantie naar Curaçao wil of zo.

Peter van Seventer

"Maar sinds maandagochtend krijg ik ineens doodsbedreigingen en dreigtelefoontjes", vertelde de initiatiefnemer tegen het Nederlandse AD. "Weet je, ik ben ook maar een simpele jongen uit Den Haag die iets leuks wilde doen. Ik snap er niks van."


Van Seventer weet wel niet precies waarom hij bedreigd wordt. "Dan ben je toch gewoon niet goed in je pannetje? Ik ben dit voor de lol begonnen, niet omdat ik lekker op vakantie naar Curaçao wil of zo. Dat heb ik de laatste dagen voorbij horen komen, pure onzin."

 

En Van Seventer hoopt stiekem dat de ingezamelde som uiteindelijk alsnog kan gebruikt worden voor de Dessers-transfer. Hij staat namelijk in contact met een van de sponsors.

 

"Want die Dessers moeten we echt binnenhalen, we houden van die jongen", besluit hij. "Het zou mooi zijn als de club nu ook eens naar de supporters luistert."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: