Trabzonspor bekroont wonderseizoen met eerste Turkse landstitel sinds 1984

 za 30 april 2022 23:14
Trabzonspor pakte de 7e landstitel uit zijn geschiedenis.

Trabzonspor is voor het eerst sinds 1984 opnieuw Turks landskampioen. Een 2-2-gelijkspel thuis tegen Antalyaspor volstond om het feest in gang te zetten. Voor de Turkse club is het de 7e titel uit de geschiedenis.

In Turkije was er dit seizoen geen sprake van een traditionele titelstrijd tussen de grootmachten uit Istanboel: Besiktas, Galatasaray en Fenerbahce.

Galatasaray en Besiktas bevinden zich namelijk maar in de grijze middenmoot en maakten nooit aanspraak op de titel. Fenerbahce draaide wel nog mee bovenin, maar stuitte op het onverwacht sterke Trabzonspor.

De club uit de stad Trabzon staat al maanden aan de leiding in de Süper Lig en zette vanavond het orgelpunt op een fantastisch seizoen. Een 2-2-gelijkspel tegen het Antalyaspor van landgenoot Ruud Boffin zorgde voor uitzinnige taferelen na het laatste fluitsignaal.

Bij de kersverse Turkse kampioen stond oude bekende Stefano Denswil (ex-Club Brugge) in de basis. Ook Napoli-icoon Marek Hamsik  staat er op de loonlijst.

De supporters vierden de titel op het veld:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.