Ga naar de inhoud

Mercedes hoopt (in Miami al?) einde te maken aan stuiterende wagen

 do 28 april 2022 08:39
Het is geen pretje om momenteel aan het Mercedes-stuur te draaien.

Mercedes heeft wellicht al voor de Grote Prijs van Miami van volgende week nieuwe onderdelen om de onbestuurbare bolide te verbeteren. "We verwachten niet dat we het van de ene op de andere dag kunnen oplossen, maar hopelijk zitten we in de goede richting", klinkt het.

"Het is gewoon niet langer vol te houden." George Russell stak het na de GP van Emilia-Romagna niet weg: het is geen pretje om momenteel aan het stuur van de stuiterende Zilverpijl te zitten. "Ik heb last van mijn nek en borst", klaagde de Brit. "Het stuiteren beneemt je echt de adem."

 

Ook zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton krijgt de Mercedes-wagen maar niet onder controle. In Imola raakte hij niet verder dan een 13e plek, na 4 races staat hij al op 58 punten van WK-leider Charles Leclerc.

 

De Mercedes-ingenieurs zijn dan ook wanhopig op zoek naar een oplossing voor het porpoising-probleem. Vooral op de snelle, rechte stukken wordt de downforce zo groot dat de bolide van Russell en Hamilton over het circuit hobbelt.

 

"Hopelijk vinden we snel een oplossing", vertelde Mercedes-ingenieur Andrew Shovlin. "In Miami kunnen we al onderdelen veranderen die ons hopelijk zullen tonen of we in de juiste richting aan het werken zijn."

 

"We verwachten niet dat we het van de ene dag op de andere dag kunnen oplossen, maar hopelijk zitten we op het goede pad. Het zal eerder in kleine stapjes opgelost raken, maar we zien hoopvolle signalen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook problemen bij wedstrijdleiders?

Moet ook de FIA met veranderingen komen voor de GP van Miami? Volgens Sky Sports hebben wedstrijdleiders Eduardo Freitas en Niels Wittich allebei positief getest op het coronavirus. Ze zouden daardoor niet kunnen afreizen naar Miami.

 

Aangezien er nog een kans is dat een van de twee nog negatief test voor het raceweekend, wil de FIA voorlopig niet reageren.

Gerelateerd:
kalender Formule 1 2022
datum grand prix winnaar 2022 winnaar 2021
20/03 Bahrein (Sakhir) Leclerc Hamilton
27/03 Saudi-Arabië (Jeddah) Verstappen Hamilton
10/04 Australië (Melbourne) Leclerc -
24/04 Emilia-Romagna (Imola) Verstappen Verstappen
08/05 Miami (Florida) Verstappen -
22/05 Spanje (Barcelona) Verstappen Hamilton
29/05 Monaco (Monaco) Perez Verstappen
12/06 Azerbeidzjan (Bakoe) Verstappen Pérez
19/06 Canada (Montréal) Verstappen -
03/07 Groot-Brittannië (Silverstone) Sainz Hamilton
10/07 Oostenrijk (Spielberg) Leclerc Verstappen
24/07 Frankrijk (Le Castellet) Verstappen Verstappen
31/07 Hongarije (Boedapest) Verstappen Ocon
28/08 België (Spa-Francorchamps) Verstappen Verstappen
04/09 Nederland (Zandvoort) Verstappen Verstappen
11/09 Italië (Monza) Verstappen Ricciardo
25/09 Rusland (Sotsji) geschrapt Hamilton
02/10 Singapore (Marina Bay) Perez -
09/10 Japan (Suzuka) Verstappen -
23/10 VS (Austin) Verstappen Verstappen
30/10 Mexico (Mexico City) Verstappen Verstappen
13/11 Brazilië (Sao Paulo) Russell Hamilton
20/11 Abu Dhabi (Abu Dhabi) Verstappen Verstappen