Ga naar de inhoud

Jos Verlooy springt naar de 10e plaats op de WB-finale, titel is voor Zwitser Martin Fuchs

 zo 10 april 2022 18:57

Jos Verlooy is op Luciano in de verhoopte top 10 geëindigd op de finale van de Wereldbeker jumping in Leipzig. Bij de laatste omloop zakte Verlooy wel nog weg van de 7e naar de 10e plaats.

Voor de 11-jarige Luciano van het Geinsteinde was de finale van de Wereldbeker jumping de eerste grote meeting. Toch leek er van zenuwen op de slotdag geen sprake. Na de eerste proef stond Verlooy op de 7e plaats.

 

Maar een lichte tik tegen de laatste balk van de oxer, die de driesprong afsloot, kostten Verlooy en Luciano niet alleen extra strafpunten, maar ook een tijdstraf. Zo eindigde het duo op 10 in plaats van 16 strafpunten, goed voor de 10e plaats in de eindstand.

 

De Zwitserse combinatie Martin Fuchs/Chaplin ging de laatste ronde in met 5 strafpunten terwijl het Nederlandse duo Harrie Smolders/Monaco en het Amerikaanse koppel Mclain Ward/Contagious de leiding hadden met 4 strafpunten.

 

Maar Fuchs en Chaplin bleven als enige foutloos en staken zo de eindzege op zak. Fuchs volgt zijn landgenoot Steve Guerdat op, die 3 jaar geleden (door corona ging de finale 2 keer niet door) de laatste eindwinnaar was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: