Ga naar de inhoud

Fiets van voormalig Tourwinnaar Jan Ullrich levert 40.000 euro op voor Oekraïense kinderen

 za 9 april 2022 13:33
Jan Ullrich met zijn knalgele fiets uit 1998.
Jan Ullrich met zijn knalgele fiets uit 1998.

Jan Ullrich heeft 40.000 euro ingezameld voor een Duitse organisatie die kinderen getroffen door de oorlog in Oekraïne helpt. De voormalige Tourwinnaar veilde een van zijn fietsen: een op zijn maat gemaakte gele Pinarello.

Jan Ullrich kondigde vorige maand een veiling aan voor zijn felgele Pinarello-fiets. Het model was op maat gemaakt voor de Duitser. In 1998 zou Ullrich er een gooi mee doen naar een 2e opeenvolgende Tourzege, maar uiteindelijk gebruikte hij de fiets niet. Hij bleef trouw aan zijn kader van Telekom, waarmee hij in 1997 won.

 

De gele fiets heeft dus geen dienst gedaan in de Tour, maar Ullrich bewaarde hem wel en besloot het kleinood te laten veilen voor de organisatie "Ein Herz für Kinder". Een Duits goed doel dat zich inzet voor kinderen in Oekraïne die gewond zijn, of wees werden door het Russische oorlogsgeweld.

 

Ullrich is niet de eerste renner die persoonlijke spullen veilt voor Oekraïne. Zijn landgenoot Tony Martin zette zijn zilveren medaille van de Olympische Spelen in 2012 te koop, wat 25.000 euro opleverde.

Jan Ullrich verklaarde de veiling voor geopend:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: