Jan Ullrich veilt Tourfiets voor hulp aan Oekraïne, Roger Federer schenkt 500.000 dollar

Jan Ullrich (48) veilt een bijzondere fiets voor de slachtoffers van de Russische inval in Oekraïne. Dat heeft de voormalige profrenner vrijdag aangekondigd op Instagram. De Zwitserse tennistopper Roger Federer (40) maakte dan weer bekend dat hij via zijn stichting 500.000 dollar (452.000 euro) zal schenken zodat Oekraïense vluchtelingenkinderen naar school kunnen gaan.

Ullrich, de winnaar van de Ronde van Frankrijk 1997, zal een speciale uitvoering van een fiets waarmee hij in de Tour van 1998 reed ter beschikking stellen van de organisatie "Een hart voor kinderen".   

 

"De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en het onvoorstelbare leed van de mensen jagen de hele wereld schrik aan. We zijn allemaal gechoqueerd, ook mijn hart bloedt", zegt de Duitser. 

Ook Roger Federer doet zijn duit in het zakje. De Zwitserse tennislegende is naar eigen zeggen "geschokt door de beelden die uit Oekraïne komen". 

 

"Ons hart breekt wanneer we onschuldige mensen zien die zo vreselijk getroffen zijn. Wij willen vrede", verklaart hij op zijn sociale media.

 

"Ongeveer 6 miljoen Oekraïense kinderen kunnen niet meer naar school gaan. Wij zouden hen willen helpen tijdens deze extreem traumatiserende ervaring. De Stichting Roger Federer zal de organisatie War Child Holland daarom 500.000 dollar schenken