Ga naar de inhoud

UEFA-voorzitter Ceferin: "Goed dat onzin over tweejaarlijks WK van tafel is"

 do 7 april 2022 20:05

Een WK of EK om de twee jaar? Dat zag eigenlijk niemand zitten. Ook UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin niet, hij reageerde opgelucht op het uitstel. "Eindelijk hebben ze geluisterd naar de voetbalgemeenschap, het is goed dat die onzin van tafel is."

Zou u even hevig supporteren als de Rode Duivels iedere zomer een groot tornooi speelden? Waarschijnlijk niet. Toch bleef wereldvoetbalbond FIFA, met Arsène Wenger op kop, lange tijd hartstochtig vasthouden aan dat project. 

 

Het idee kreeg dan ook bakken kritiek van zowat iedereen uit de voetbalwereld. Zoveel dat de FIFA zelf wel tot inkeer moest komen. Zo liet FIFA-voorzitter Gianni Infantino vorige week weten het idee op de lange baan te schuiven.

 

Goed nieuws voor UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, die al lang een tegenstander van het project is. Hij vindt dat de internationale voetbalkalender al meer dan vol genoeg zit, zelfs een extra tweejaarlijks EK vindt hij geen goed idee.

De FIFA heeft eindelijk geluisterd naar de voetbalgemeenschap

Aleksander Ceferin

Met iedere zomer een extra wereld- of continentaal kampioenschap, zouden de spelers nog minder rust hebben. Bovendien moeten de kalendermanagers nu al puzzelen om vrije speeldagen te vinden door de vele Europese wedstrijden. "Ik denk niet dat er veel tijd is voor nieuwe competities", reageerde Ceferin. 


Maar, uitstel is geen afstel. Zo zegt de UEFA-voorzitter niet meteen 'nee' tegen het idee. "We kunnen het altijd bespreken, al is dat voorlopig nog niet gebeurd." Een verhaal dat ongetwijfeld vervolgd wordt...

Gerelateerd: