Ga naar de inhoud

Emiel Verstrynge over overstap naar Alpecin-Fenix: "Mix tussen de weg en het veld spreekt me aan"

 do 7 april 2022 16:17
Verstrynge kende een boerenjaar vorig seizoen: goud op het BK en zilver op het WK.

Emiel Verstrynge is een van de nieuwe beloftevolle aanwinsten van Alpecin-Fenix. De Belgische kampioen veldrijden bij de beloften verlaat het Tormans-team en wil zich bij de gebroeders Roodhooft verder ontwikkelen. Niet alleen in het veld, ook op de weg wil het jonge talent nieuwe stappen vooruit zetten. "De combinatie tussen het veldrit- en het wegprogramma, heeft de doorslag gegeven."

Vandaag werd bekend dat Emiel Verstrynge de overstap maakt naar Alpecin-Fenix. Hij tekende er een contract voor drie jaar. De beloftevolle renner werd vorig seizoen nog Belgisch kampioen in het veldrijden en hoopt zich bij de gebroeders Roodhooft zowel op de weg als in het veld verder te ontwikkelen. 

 

"Ik ben blij met mijn keuze en kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen. Ik laat het verleden achter mij en leg mijn focus volledig op deze nieuwe uitdaging. Het nieuwe contract van drie jaar geeft me heel wat zekerheid en vertrouwen."

 

De keuze voor Alpecin-Fenix is ook een weloverwogen keuze geweest van Verstrynge. "Er is meer dan voldoende knowhow in die ploeg om als renner het best uit de verf te komen. Alles om als sporter te slagen, is daar aanwezig. Ik heb dan ook heel veel vertrouwen in de omkadering van de ploeg."

Ik wil dit jaar zowel op de weg als op het veld mooie dingen laten zien

Emiel Verstrynge

"Daarnaast spreekt de goede mix tussen het veldrit- en het wegprogramma me enorm aan. Met de development-ploeg kan ik in de zomer koersen op een niveau dat dichter aanleunt bij dat van mij.  Zo zijn er zowel op de weg als in het veld heel wat doorgroeimogelijkheden. Die combinatie heeft de doorslag gegeven."

 

"De wegwedstrijden dienen nog steeds als voorbereiding voor het veld. Toch wil ik dit jaar in beide disciplines mooie dingen laten zien", sluit Verstrynge ambitieus af.

 

Onze nationale beloftekampioen in het veldrijden zal begin mei voor het eerst in competitie treden in het truitje van Alpecin-Fenix. In welke wedstrijd hij zijn debuut zal maken, is nog niet bekend. Eerst mag hij nog wat kennismaken met de groep tijdens een stage eind deze maand.

Koningskoppel Wyseure/Verstrynge wordt herenigd

Verstrynge komt in Alpecin-Fenix opnieuw samen in de ploeg met Joran Wyseure. Wyseure en Verstrynge waren vorig jaar al ploegmakkers bij Tormans en werden respectievelijk eerste en tweede op het WK veldrijden. 

 

Het duo maakt nu ook identiek dezelfde carrièresprong, maar een potentiële verbroedering is nooit een prominente drijfveer geweest voor de beide transfers, volgens Verstrynge.

 

"We hebben elk apart beslist wat de beste stap voor onze toekomst is. Dat we nu opnieuw samen kunnen werken is eerder een bonus. We komen goed overeen op en naast de fiets."

Gerelateerd: