Coach van Serena Williams gaat (voorlopig?) aan de slag met Simona Halep

Patrick Mouratoglou was 10 jaar coach van Serena Williams.

Topcoach Patrick Mouratoglou maakt de overstap van Serena Williams naar Simona Halep. Omdat Williams al bijna een jaar niet in actie kwam, kreeg de Fransman de toestemming om met Halep in zee te gaan.

Patrick Mouratoglou geldt als een van de beste trainers in het circuit. Hij werkt al sinds 2012 samen met Serena Williams - was een tijdje zelfs haar partner - maar nu ook de carrière van de Amerikaanse stilaan ten einde komt, komt er ook een einde aan hun samenwerking.

 

Serena Williams speelde voor het laatste op Wimbledon, waar ze in de eerste ronde moest opgeven met een enkelblessure. Sindsdien kwam de 40-jarige Williams niet meer in actie.

 

Omdat er blijkbaar geen schot in de zaak zit, heeft Mouratoglou toestemming gekregen om met Simona Halep aan de slag te gaan. "De afgelopen maanden heb ik het coachen erg gemist, het is mijn passie", zegt de Fransman. "Het voelt alsof ik nog zoveel te geven heb."

 

Halep verbrak vorig jaar de samenwerking met coach Darren Cahill, met wie ze Roland Garros won en de nummer 1 van de wereld werd. De Roemeense werkte in het verleden ook samen met de Belgische topcoach Wim Fissette.