Ongehoord: tennistalent slaat tegenstander in gezicht na nederlaag, publiek woest op dader

  Zou hij inspiratie opgedaan hebben bij Will Smith? Er was gisteren opschudding tijdens een ITF-juniorentoernooi in Ghana. Het 15-jarige Franse talent Michael Kouame ging verrassend onderuit tegen een thuisspeler. In plaats van zijn tegenstander te feliciteren, verkocht Kouame hem een mep in het gezicht. Het publiek jaagde vervolgens op de dader.

  De slag van Kouame

  De woede bij het publiek

  Zit het tennis met een probleem?

  Opvallend: het is de zoveelste keer dat een tennisser op korte tijd ver over de schreef gaat. In het profcircuit gingen onder meer Alexander Zverev en Nick Kyrgios al flink hun boekje te buiten.

   

  De ATP ziet zich zelfs genoodzaakt om in te grijpen door de "verschillende onsportieve gedragingen met ongebruikelijke frequentie". Voorzitter Andrea Gaudenzi kondigde aan dat er een reglementswijziging zal plaatsvinden waardoor zulke feiten in de toekomst veel zwaarder bestraft worden.

  Lees ook: