Ga naar de inhoud

Na commotie over de 5-5-0-formatie van Atletico Madrid tegen Manchester City: "Het was puur cholismo"

 wo 6 april 2022 13:56
Diego Simeone koos gisteren voor een ultradefensieve aanpak.

Heeft Diego Simeone met zijn ploeg Atletico Madrid de kunst van het verdedigen gisteren naar een nieuw niveau getild? De Madrilenen bekampten Manchester City in de kwartfinale van de Champions League met een ultradefensieve instelling. La Liga-kenner Michael Van Vaerenbergh evalueert het spel van Atletico.

Het begrip "de bus parkeren" kreeg gisterenavond een nieuwe dimensie.

 

Het leek wel alsof Atletico maar voor één ding het veld opkwam: de 0 houden tegen de pletwals van Manchester City. Met een ongeziene formatie, die bij momenten leek op een 5-5-0,  gaven ze De Bruyne en co geen meter ruimte.

 

Uiteindelijk mislukte het plannetje van Simeone. Na 70 minuten wist Kevin De Bruyne de rood-witte muur te slopen. Phil Foden bediende de Rode Duivel met een knappe pass en De Bruyne bedankte met een klinische finish voorbij Atletico-doelman Jan Oblak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een teleurstelling voor Diego Simeone?

 

"Hij had natuurlijk liever de 0 gehouden", vertelt Michael Van Vaerenbergh, La Liga-commentator bij Eleven Sports. "Toch denk ik dat ze bij Atletico tevreden mogen zijn over het behaalde resultaat. Ook in de Spaanse pers wordt er overwegend positief gereageerd op de wedstrijd."


"Het spel van Atletico gisterenavond lag volledig in de lijn van verwachtingen. Ik ben er ook geen voorstander van, maar het was pure "cholismo", de verdedigende filosofie van trainer Diego Simeone."

Atletico-middenvelder Koke verdedigt op Raheem Sterling.

Er is maar één speler van Atletico die in het team van City zou kunnen meedraaien.

Michael Van Vaerenbergh

"We moeten ook eerlijk zijn. Het was voor een deel ook gewoon machteloosheid vanwege Atletico", zegt Van Vaerenbergh.

 

"Er is volgens mij maar één speler van Atletico die zou kunnen meedraaien in het City van Guardiola, en dat is Joao Felix. Toch denk ik dat matchen zoals gisteren een goede leerschool zijn voor spelers zoals hij."

 

"Atletico speelt trouwens niet altijd met een laag blok als gisteren, hé. Mensen die denken dat Atletico altijd zo defensief speelt, moeten meer wedstrijden van hen bekijken in La Liga." 

 

"Vorig jaar speelde Atletico nog kampioen in Spanje met aantrekkelijk voetbal."

 

"City zal op zijn hoede moeten zijn voor de terugmatch van volgende week in Madrid",  voorspelt Van Vaerenbergh. "In een kolkend Estadio Wanda Metropolitano kan Atletico toch altijd dat stukje meer." 

City zal op zijn hoede moeten zijn voor de terugmatch volgende week in Madrid

Michael Van Vaerenbergh
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: