Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky telt af naar de Ronde: "Het kriebelt al heel lang"

 do 31 maart 2022 17:00
Lotte Kopecky
Lotte Kopecky heeft er veel zin in.

Met Strade Bianche heeft Lotte Kopecky (26) dit jaar al een topwedstrijd op haar naam geschreven. Doet de Belgische kampioene er zondag ook de Ronde van Vlaanderen bij? "De conditie is alvast goed en we komen met een supersterk blok aan de start", vertelt de renster van SD Worx.

Kent u de laatste (en enige) Belgische winnares van de Ronde van Vlaanderen? Grace Verbeke in 2010. Lotte Kopecky kan haar zondag opvolgen.

 

"Het kriebelt al heel lang", geeft ze toe. "Het is een droom om de Ronde van Vlaanderen te winnen. De conditie is alvast goed en we komen met een supersterk blok aan de start."

 

De vrouwen krijgen in de Ronde voor het eerst de Koppenberg voorgeschoteld. "We hebben er nog nooit gekoerst. Daarom vind ik het erg moeilijk om die inspanning in te schatten."

 

"Ik denk niet dat je de wedstrijd kan winnen op de Koppenberg. Verliezen wel."

 

In Strade Bianche klopte Kopecky Annemiek van Vleuten. Voert ze zondag een bisnummer op? "Hopelijk. Dat zou mooi zijn", antwoordt ze met de glimlach.

Ik denk niet dat je de wedstrijd kan winnen op de Koppenberg. Verliezen wel.

Lotte Kopecky

BEKIJK: Asgreen en Van Vleuten op de Koppenberg

Tijdens de verkenning komen de twee titelverdedigers mekaar tegen op de Koppenberg. Kasper Asgreen laat Annemiek van Vleuten en haar ploeggenote netjes weten dat hij eraan komt. "Excuseer", hoor je de Deen zeggen.

De Ronde voor vrouwen kunt u zondag van start tot finish volgen op onze kanalen.