Ga naar de inhoud

Quick Step-Alpha Vinyl blijft in hetzelfde bedje ziek: "Frustrerend, het gaat niet zoals het moet"

 do 31 maart 2022 06:23
Yves Lampaert eindigde gisteren 27e op 4'09" van winnaar Mathieu van der Poel.
Yves Lampaert eindigde gisteren 27e op 4'09" van winnaar Mathieu van der Poel.

In Dwars door Vlaanderen speelde tweevoudig winnaar Yves Lampaert gisteren net als de hele Quick Step-ploeg geen rol van betekenis toen het er echt toe deed. "Hopelijk ben ik 100 procent tegen Parijs-Roubaix."

Quick Step-Alpha Vinyl was ook gisteren in Dwars door Vlaanderen een schim van zichzelf. Geen enkel blauwhemd was mee in de kopgroep die meestreed voor winst.

 

Hoeveel punten op 10 gaf Yves Lampaert zichzelf na Dwars door Vlaanderen? "Een 3, misschien een 4", zucht onze landgenoot, die als 27e over de streep bolde.

 

"Als er 20 man wegrijdt en je bent niet mee, dan ben je gewoon niet goed genoeg. Het was de hele tijd achter de feiten aanhollen."

 

"Ik had het gevoel dat ik in het begin van de wedstrijd iets meer kon meekoersen dan in Gent-Wevelgem. Maar tijdens de snelle opeenvolging van hellingen trapte ik op mijn adem."

Ik hoop dat er na regen zonneschijn komt, anders hang ik mijn fiets aan de haak

Yves Lampaert

Lampaert baalt: "Het gaat niet zoals het moet, dat is frusterend. Ik hoop dat dat te wijten is aan het feit dat ik ziek ben geweest (sinusitis in Parijs-Nice)."

"Hopelijk verbetert dat, maar ik denk dat zondag (de Ronde van Vlaanderen) nog iets te vroeg komt voor mij."

Na regen komt zonneschijn, ook voor Lampaert. "Ik hoop het, want anders zou ik mijn fiets aan de haak hangen", lacht onze landgenoot.

Misschien komt die zonneschijn er al in zijn lievelingsklassieker Parijs-Roubaix, die een week later plaatsvindt dan anders. "Ik hoop dat ik tegen dan 100 procent ben."

"Ik dacht dat mijn hand gebroken was"

Lampaert maakte zich tijdens de koers ook zorgen om zijn hand. "Op Berg Ten Houte werd ik in de dranghekken geduwd. Ik kon mijn hand eerst niet plooien en dacht dat  die gebroken was. Maar ik denk dat het meevalt."

 

 

Lees ook: