Ga naar de inhoud

De Ketelaere hoopt op basisplaats: "Ik voel me geen belofte meer"

 ma 21 maart 2022 16:48

De Rode Duivels zijn vandaag samengekomen voor de twee oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso. De vaste waardes ontbreken door de selectiepolitiek van Roberto Martinez en dus zien enkele jonge Duivels meer kansen om zich te tonen. Charles De Ketelaere en Wout Faes stonden vandaag als eersten de pers te woord in Tubeke.

De Duivels met meer dan 50 caps ontbreken op dit trainingskamp van de Rode Duivels. Geen Kevin De Bruyne, geen Eden Hazard, geen Romelu Lukaku, geen Jan Vertonghen of Axel Witsel. Merkt Charles De Ketelaere al een verschil?

 

Voorlopig niet, maar op training zal dat er wel zijn. Het is toch een hele brok kwaliteit die we missen. Maar het is ook wel een moment om jezelf te laten zien."

 

"Ik hoop zeker op meer minuten, op een basisplaats ook." Waar staat De Ketelaere nu in de rangorde van aanvallers? "Zo denk ik niet. De coach weet wat ik kan. Ik zal me laten zien op training en dan zal hij zijn keuze wel maken."

 

Is dit het juiste moment om zijn kandidatuur voor het WK in Qatar nog eens in de verf te zetten? "Dat probeer ik altijd te doen als ik erbij ben. Dit is niet anders dan anders."

 

Natuurlijk hoop ik op meer minuten. Ik hoop op een basisplaats.

Charles De Ketelaere

En waar wil De Ketelaere dan graag spelen bij de Duivels? Wil hij de spits zijn in afwezigheid van Lukaku? "Bij Club speel ik iets meer in de spitsenrol dan vroeger, maar ik speel soms ook als hangende spits, meer op het middenveld. Ik zou het hier ook allebei kunnen, denk ik."

 

"Ik heb geen voorkeur. Vroeger zou ik gezegd hebben dat ik het liefst in de "pocket" speel, maar mijn spel is geëvolueerd en ik speel nu ook graag in de spits."

 

De Ketelaere scoorde gisteren nog een doelpunt voor Club Brugge. Zijn eerste goal sinds zijn blessure. "Met die goal zat ik niet echt in mijn hoofd, maar ik kan wel weer met volle overgave voetballen. Ik ben vrij in mijn hoofd en ik kan weer echt genieten op het veld. "

 

De belofteploeg speelt ook een belangrijke EK-kwalificatieinterland, maar De Ketelaere werd niet doorgeschoven naar de U21. Is dat hoofdstuk afgesloten? "Ik ben natuurlijk nog jong dus ik kan daar nog spelen en ik zeg niet dat het nooit meer zal gebeuren, maar ook de vorige keer moest ik niet terugkeren naar de beloften. Ik heb dus al een paar wedstrijden gemist. Ik voel me dan ook niet echt meer een volwaardig lid van dat belofteteam."

Lees ook: