Ga naar de inhoud

Roberto Martinez roept Union-verdediger Siebe Van der Heyden op voor oefenduels

 vr 18 maart 2022 11:44
Roberto Martinez koos voor spelers met minder dan 50 caps.
Roberto Martinez koos voor spelers met minder dan 50 caps.

Roberto Martinez heeft zoals aangekondigd een relatief onervaren selectie gekozen voor de aankomende oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso. In zijn lijstje met namen van spelers met minder dan 50 caps is Siebe Van der Heyden de grootste verrassing. De speler van Union is er voor de eerste keer bij.

Roberto Martinez kondigde enkele maanden geleden al aan dat hij voor de interlandperiode in maart enkel internationals met minder dan 50 caps zou oproepen. "We willen hen klaarstomen voor het WK van 2026. Het is nuttig om te zien hoe deze jongens omgaan met meer verantwoordelijkheid", duidde Martinez eerder.

 

En zo ontbreken dus vaste waardes als Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Romelu Lukaku in de selectie. Concreet is Youri Tielemans nu de meest ervaren Duivel met 47 caps.

 

En toch zien we niet veel echt nieuwe namen in zijn selectie van 27 spelers. Siebe Van der Heyden van Union is de enige debutant. Hij mag samen met spits Dante Vanzeir afreizen naar Tubeke. De voorbije weken werd er ook over Nikola Storm (KV Mechelen) gesproken als mogelijke nieuwkomer, maar hij haalde de cut niet.

 

Orel Mangala werd vorig jaar al een keer eerder opgeroepen, maar de middenvelder van Stuttgart moest toen al snel geblesseerd afhaken. Hij zal nu op wat meer tijd bij de nationale ploeg hopen.

 

De bondscoach rekent wel op enkele U21-spelers. Ook al speelt de ploeg van Jacky Mathijssen nog een belangrijke EK-kwalificatieinterland, toch haalt Martinez onder anderen Verschaeren, Theate en De Ketelaere bij zijn groep.

 

Timothy Castagne, Dennis Praet en Zinho Vanheusden ontbreken met een blessure.

De selectie van Roberto Martinez
Doelmannen Simon Mignolet (Club Brugge)
  Koen Casteels (Wolfsburg)
  Matz Sels (Straatsburg)
  Thomas Kaminski (Blackburn)
Verdedigers Jason Denayer (Lyon)
  Dedryck Boyata (Hertha Berlijn)
  Wout Faes (Reims)
  Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg)
  Siebe Van der Heyden (Union)
  Arthur Theate (Bologna)
  Thomas Foket (Reims)
  Alexis Saelemaekers (AC Milan)
Middenvelders Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)
  Leandro Trossard (Brighton)
  Leander Dendoncker (Wolverhampton)
  Sambi Lokonga (Arsenal)
  Orel Mangala (Stuttgart)
  Youri Tielemans (Leicester City)
  Hans Vanaken (Club Brugge)
Aanvallers Charles De Ketelaere (Club Brugge)
  Adnan Januzaj (Real Sociedad)
  Yari Verschaeren (Anderlecht)
  Michy Batshuayi (Besiktas)
  Jeremy Doku (Rennes)
  Christian Benteke (Crystal Palace)
  Dante Vanzeir (Union)
  Divock Origi (Liverpool)

De Duivels met meer dan 50 caps die ontbreken

Jan Vertonghen, Axel Witsel, Toby Alderweireld, Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier.

De 24 beloften voor belangrijk duel in Denemarken

De ene rekening maakt de andere niet. Bondscoach Jacky Mathijssen maakte een 24-koppige selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijd van de beloften, op dinsdag 29 maart in Denemarken.

Als de Jonge Duivels niet verliezen in Herning zijn ze groepswinnaar en zeker van deelname aan het EK van 2023 in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli 2023). Het belang van de wedstrijd valt dus niet te onderschatten, maar toch zal Mathijssen het zonder Theate, De Ketelaere en Verschaeren moeten doen.

Aanvoerder Amadou Onana en Aster Vranckx zitten wel in de selectie bij de beloften.  België telt na 6 wedstrijden 18 op 18 en lijkt op weg naar groepswinst en rechtstreekse kwalificatie.

Mathematische zekerheid over groepswinst hebben de Belgen echter nog niet. Nummer twee Denemarken telt 9 punten minder, maar heeft 2 wedstrijden minder gespeeld en dus nog 4 matchen voor de boeg. Schotland is derde op de volle 14 punten van België, dat de kwalificaties op 5 juni afsluit met het thuisduel tegen Schotland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: