Ga naar de inhoud

Kickbokskamp Ben Saddik vergald door knokpartij in tribunes in Hasselt

 za 19 maart 2022 23:53
Supporters raakten slaags in de Trixxo Arena.

Het kickboksgala in de Trixxo Arena in Hasselt is stilgelegd, nadat supporters op de vuist waren gegaan met elkaar. De kamp van de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik - de headliner van de affiche - werd geschrapt.

Na vijf jaar wachten mocht Jamal Ben Saddik zich nog eens opmaken voor een kamp in eigen land. Kickboksbond Glory had een avond in de Trixxo Arena in Hasselt gepland, met Ben Saddik als publiekstrekker. In één dag was het evenement uitverkocht.

 

Maar Jamal Ben Saddik is uiteindelijk zelfs niet in actie kunnen komen tegen de Nederlander Levi Rigters. Tijdens de kamp tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek braken er ongeregeldheden uit in de tribunes.

 

Supporters van de Marokkaanse Nederlander Hari en de Pool Wrzosek raakten slaags met elkaar en gooiden ook met stoelen. Wrzosek probeerde zijn aanhang te bedaren, zonder succes.

De Pool werd gesteund door supporters van ADO Den Haag, de Nederlandse voetbaltweedeklasser, waarvan hij fan is, die ook bevriend zijn met Legia Warschau, en door Poolse landgenoten. Badri, uit Amsterdam, had ook een heel pak supporters meegebracht.

 

De organisatie liet uiteindelijk weten dat het evenement niet meer zou worden hervat. De kamp van Jamal Ben Saddik werd geschrapt. De politie kwam massaal ter plaatse om de gemoederen te bedaren. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.