Laurens De Vreese vond geen nieuwe ploeg: "Mentaal had ik het superzwaar: schrijnende toestanden"

 do 17 maart 2022 09:11
" "
Laurens De Vreese was gisteren te gast in Extra Time.

Laurens De Vreese had gehoopt dit seizoen zelf nog het mooie weer te kunnen maken in het wielerpeloton, maar hij moest genoegen nemen met een rol als tafelgast in Extra Time Koers. De Vreese deed er zijn verhaal van de voorbije maanden. "Ik kan het nog altijd niet loslaten."

Jarenlang stond Laurens De Vreese in het peloton bekend als een gewaardeerde helper, maar nadat Alpecin-Fenix hem in 2021 eerst nog een reddingsboei had toegeworpen, kon hij daar voor 2022 toch niet op een nieuw contract rekenen.

 

"Ik heb geen uitleg gekregen waarom ik niet mocht blijven. Ik begrijp het ook niet", zegt De Vreese (33) in Extra Time Koers. "Er worden keuzes gemaakt en ik moet die respecteren."

 

"Het doet me superveel pijn dat ik het profwielrennen op zo'n manier heb moeten verlaten. Het waren schrijnende toestanden. Mentaal heb ik het superzwaar gehad thuis. Maar nu heb ik het een plaats gegeven."

Het doet me superveel pijn dat ik het profwielrennen op zo'n manier heb moeten verlaten.

Laurens De Vreese in Extra Time Koers

"Alles draait nog altijd om de koers"

Dat wil niet zeggen dat De Vreese de hoop helemaal heeft opgegeven. "Ik blijf uiteraard fietsen, al is dat niet gestructureerd of profwaardig. Maar het helpt om het hoofd leeg te maken en ik wil ook gewoon gezond en fit blijven. Ik doe het nog te graag."

 

"Ik vond het afscheid vooral lastig, omdat mijn laatste wedstrijden toch nog heel goed waren. Dan weet je dat je het nog kunt."

 

"Ik kon de jongens nog veel bijbrengen, die hadden daar veel voldoening van. Aan de andere kant kon ik mijn jongere tegenstanders ook nog altijd tactisch flikken. Daar had ik dan weer veel voldoening van."

 

"Maar ik kan het niet loslaten", geeft De Vreese toe. "Bij ons thuis draait het nog alle dagen om de koers."

Lees ook: