Ga naar de inhoud

Laure Resimont blikt vooruit op bekerfinale en een eventuele dubbelslag: "We hebben een grote kans"

 vr 11 maart 2022 20:26
Laure Resimont staat in haar eerste seizoen voor Kangoeroes Mechelen meteen in de finale van de Beker van België.
Laure Resimont staat in haar eerste seizoen voor Kangoeroes Mechelen meteen in de finale van de Beker van België.

Morgen staat de finale van de Beker van België bij de vrouwen op het programma. Panters Luik treft Kangoeroes Mechelen in Namen. Belgian Cat Laure Resimont speelt sinds dit seizoen voor Mechelen en werpt een blik op de wedstrijd van morgen. 

Sinds dit seizoen gaat de vrouwenploeg van Kangoeroes Mechelen een samenwerking aan met Sint-Katelijne-Waver. Onder anderen Belgian Cats Laure Resimont, Billie en Becky Massey maakten de overstap naar de club. In het eerste seizoen na de fusie staan de Kangoeroes al meteen in de finale van de Beker van België.

 

"Het is voor mij de eerste keer dat ik met de beker aan de haal kan gaan. Het is super belangrijk dat we met de hele ploeg gefocust aan de wedstrijd beginnen want in een finale kan alles gebeuren", vertelt Laure Resimont aan Sporza.

 

Vorige week woensdag klopte Kangoeroes Mechelen Castors Braine in de halve finale van de Beker van België. Daarmee waren de Kangoeroes zeker van een plek in de finale en dat schept toch vertrouwen. Castors Braine staat namelijk aan de leiding in de competitie.

 

"Het is nooit een gemakkelijke wedstrijd tegen Castors Braine en zeker niet om hen in de halve finale tegen te komen. Hen verslaan is de afgelopen jaren altijd een uitdaging geweest. We waren zeer tevreden met het resultaat en we zijn superblij om in de finale te staan."

Blessureleed

Morgen staat Kangoeroes Mechelen tegenover Panters Luik. In de competitie wonnen de dames van de Kangoeroes van Luik met 65-39, maar Resimont blijft met de voetjes op de grond.

 

"We moeten ze niet onderschatten en gefocust aan de wedstrijd beginnen. Luik heeft goeie speelsters en is een goeie tegenstander. Ze hebben ook Europees gespeeld, dus dat zegt veel."

 

Kangoeroes Mechelen kampt wel met wat blessureleed. Zo is Becky Massey niet 100% fit.

 

"Becky sukkelt met een blessure. Ze zal de opwarming wel meedoen, maar het hangt ervan af hoe dat loopt. We weten nog niet of ze zal spelen."

Je voelt dat de honger er is om de finale te spelen en de beker mee naar huis te nemen.

Laure Resimont (Kangoeroes Mechelen)

Haar zus Billie is wel helemaal fit en zij speelt momenteel de pannen van het dak bij de Kangoeroes. In de halve finale tegen Castors was zij diegene die haar ploeg over de streep trok.


"Billie heeft een zeer sterke wedstrijd gespeeld tegen Castors en zo’n speelster hadden we zeker nodig tegen zo'n ploeg. Tegen Luik zal het van de ploeg moeten komen, maar het is altijd goed om een speelster te hebben die de ploeg op sleeptouw neemt", aldus Resimont.

 

(lees voort onder de foto.)

Billie Massey in actie op training met de Belgian Cats.
Billie Massey in actie op training met de Belgian Cats.

Ook coach Arvid Diels kan met de Kangoeroes zijn eerste trofee veroveren. Hij hoopt zijn team dan ook naar de winst te loodsen.

 

"Coach Arvid begeleidde ons op de best mogelijke manier deze week op training, maar hij doet dat al een gans seizoen als voorbereiding op die finale van de beker.  Die doelen waren er al in het begin van het seizoen en ik denk dat iedereen er klaar voor is", klinkt het bij Resimont.

 

"We zijn een zeer jong team dus veel speelsters ervaren dit voor de eerste keer, maar je voelt dat de honger er is om de finale te spelen en de beker mee naar huis te nemen."

Dubbelslag

Ook in de competitie doet Mechelen het goed. Ze staan 2e in de stand op 3 punten van leider Castors Braine. Nog 3 competitiewedstrijden tot aan de start van de play-offs. Zowel de Beker van België pakken als de competitie winnen is niet onmogelijk volgens Resimont.

 

"Dat kan en dat is zeker ons doel. Dit jaar hebben we een grote kans. Het zou een fantastisch seizoen zijn als we de bekerfinale winnen en ook in de play-offs de competitie kunnen winnen", besluit Resimont.