Ga naar de inhoud

Belgen halen meteen zwaar uit op WK acrogym: 3 keer goud en 1 keer zilver op 1 dag

 vr 11 maart 2022 17:18
acrogym
Het duo Roettger/Heijens in actie op het WK acrogym.

België is meteen naar de top van de medaillestand geschoten op het WK acrogym. Zowel bij de gemengde duo's, de vrouwen als in de landencompetitie gingen de Belgen met de wereldtitels aan de haal. Als klap op de vuurpijl won het Belgische kwartet bij de mannen ook nog zilver.

Om de bekende  reden waren er geen deelnemers van Rusland en Oekraïne op het WK acrobatische gymnastiek in Bakoe, in Azerbeidzjan. De Belgen waren zo hun belangrijkste concurrenten van de voorbije jaren kwijt.

 

Op dag 1 van de finales werd er nagenoeg optimaal geprofiteerd. De dag begon uitstekend met goud voor de Belgen in de teamcompetitie. Dat werd opgevolgd door Belgisch goud bij de gemengde paren. 

 

De oefening van het duo Bram Roettger/Helena Heijens had een iets mindere moeilijkheidsgraad dan die van hun Britse concurrenten, maar dankzij een hogere artistieke waarde was het toch goed voor goud.

 

Ook goud was er bij de vrouwen, waar het trio Lise De Meyst, Kim Bergmans en Bo Hollebosch letterlijk en figuurlijk ver boven de concurrentie uit torende, opnieuw vooral dankzij de artistieke waarde. Ze hadden meer dan 1 punt voorsprong op de Portugese zilveren medaille.

 

Wannes Vlaeminck, Jonas Raus, Viktor Vermeire en Simon De Wever konden er een 4 op 4 van maken, maar zij moesten hun meerdere erkennen in het Britse kwartet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.