Ga naar de inhoud

Tim Gajser wint met weekje uitstel in Groot-Brittannië eerste Grote Prijs van het seizoen

 zo 27 februari 2022 21:14
Tim Gajser is de sterkste in Groot-Brittanië.
Tim Gajser is de sterkste in Groot-Brittanië.

De Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft de eerste Grote Prijs in de MXGP helemaal naar zijn hand gezet. In Groot-Brittannië won hij een reeks en veroverde hij vervolgens de tweede plek. De GP moest normaal vorige week worden gereden, maar daar stak storm Eunice toen een stokje voor.  

Tim Gajser was de primus van de klas op de eerste schooldag. De Sloveen komt met het beste rapport en de eindzege in Groot-Brittannië naar huis. 

 

Bij afwezigheid van Jeffrey Herlings - de Nederlandse wereldkampioen in de MXGP werd vorige maand geopereerd - behaalde Jorge Prado (GASGAS) met de 2e plek een grote onderscheiding. De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) vervolledigde het podium.

 

Maxime Renaux (Yamaha), wereldkampioen MX2, en de Nederlander Glenn Coldenhoff (Yamaha) vervolledigden de top 5 in de eerste Grote Prijs van het seizoen.   

 

Bij de Belgen pakte Jeremy Van Horebeek (Beta) een 9e plek,  Brent Van doninck (Yamaha) finishte 15e. De volgende manche van het kampioenschap - de GP van Lombardije - vindt plaats op 6 maart in Mantua, Italië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jago Geerts 2e en 4e in MX2

In de MX2 ging de overwinning naar de Duitser Simon Laengenfelder (GASGAS), die de twee reeksen won. Hij ging de Fransman Tom Vialle (KTM) en de Belg Jago Geerts (Yamaha) vooraf. Onze landgenoot werd 4e in de eerste reeks en 2e in de tweede.

 

Liam Everts (KTM) moest op het laatste moment forfait geven vanwege een blessure aan de linkerhand, na een val tijdens de kwalificaties.