Ga naar de inhoud

Victor Campenaerts wil goede vorm van najaar weer tonen: "Laat me er niet zomaar afrijden"

 za 26 februari 2022 09:01
Victor Campenaerts staat te popelen om het seizoen aan te vatten.
Victor Campenaerts staat te popelen om het seizoen aan te vatten.

Victor Campenaerts is klaar om zijn seizoen aan te vatten zoals we dat van hem gewoon zijn: met veel enthousiasme. De 30-jarige renner begint bij Lotto-Soudal aan een nieuw hoofdstuk, mét ambitie. "We gaan strijden met het mes tussen de tanden", laat Campenaerts optekenen.

“Ik heb heel veel zin om erin te vliegen", zegt een duidelijk enthousiaste Victor Campenaerts voor aanvang van het klassieke voorjaar.

 

"Ik ben in goede conditie, maar de ervaring leert me dat je in de eerste koers die je rijdt, altijd beseft dat iedereen goed getraind heeft in de winter.”

 

Is die conditie zo goed als in het najaar, toen Campenaerts zich meermaals liet opmerken in het peloton? "Ik denk dat ik nu dichter bij de vorm van het einde van het seizoen aanleun, dan die van het begin van vorig seizoen."

 

"In het najaar heb ik laten zien dat als ik in goede vorm ben, ik me er niet zomaar laat afrijden. Dat als ik een demarrage plaats, meerdere renners toch wel op hun moeder roepen", lacht de renner van Lotto-Soudal.

Het is een goede zaak voor de attractiviteit van de koers dat de Molenberg eruit is.

Victor Campenaerts

Het parcours van de Omloop werd hertekend. "Het is een goede zaak voor de attractiviteit van de koers dat de Molenberg eruit is", vindt Campenaerts.    
"Het koersverloop zal veel meer open zijn. De wind zal ook heel bepalend zijn en die neemt veranderlijke richtingen aan."

 

Een open koers op smallere wegen. Geen sprint met een groot pak renners zoals vorig jaar dus? 

 

"Dat denk ik niet. Al moet je een groot gat hebben om na het Vossenhol de Muur en de Bosberg te overleven. Als de grote mannen daar uithalen, zal iedereen op zijn hoede zijn om het gat toe te rijden."

 

Ook Lotto-Soudal? "We gaan niet als individuen rijden, maar de volledige ploeg gebruiken", deelt Campenaerts de ploegtactiek. "Dat gaat onze sterkte zijn."

Lees ook: