Standard vangt bot: 1-1 tegen Cercle Brugge blijft behouden

  De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal heeft het beroep van Standard in de zaak rond de afgekeurde goal in de wedstrijd tegen Cercle Brugge "ontvankelijk maar niet gegrond" verklaard. De 1-1 blijft dus staan.

  De feiten dateren van 5 februari op speeldag 26 in de Jupiler Pro League. Standard-speler Moussa Sissako scoorde toen in de toegevoegde tijd de winnende treffer voor de Rouches, maar die werd na tussenkomst van de video-ref afgekeurd. 

   

  Bij de duiding over de arbitrale beslissingen van die speeldag, oordeelde de bond evenwel dat de VAR het doelpunt onterecht had laten afkeuren omdat Sissako geen buitenspel liep. Volgens de bond waren "de referentiepunten om de buitenspelpositie te bepalen slecht geplaatst door de VAR".    

   

  Standard voelde zich tekort gedaan en besliste klacht neer te leggen tegen de inschattingsfout. Vorige vrijdag vonden de debatten in het dossier plaats. 

   

  In zijn oordeel stelt de Disciplinaire Raad dat "op basis van het federale reglement er in dergelijke gevallen (gemaakt doelpunt / buitenspel) geen verandering aan het wedstrijdresultaat kan worden doorgevoerd, omdat er geen mogelijkheid tot beroep is".

  Standard begraaft de strijdbijl niet

  Case closed? Niet als het aan Standard ligt. De club doet een beroep op het evocatierecht.

   

  "Onze club kan het niet eens zijn met dit besluit. Om correct te worden toegepast, vereist de buitenspelregel dat we het verste lichaamsdeel van de laatste verdediger nemen om de situatie te beoordelen", staat te lezen in een mededeling. 

   

  "In dit geval bevestigde het Referee Department dat de lijn, die de VAR had getrokken om de regel toe te passen, verkeerd was. Het staat dus buiten kijf dat de erkende fout niet is gemaakt bij de beoordeling van de situatie zelf, maar wel bij de toepassing van de buitenspelregel."

   

  Wordt ongetwijfeld vervolgd...

  Lees ook: