VAR boort Standard late overwinning door de neus tegen Cercle Brugge

  1. 44' - Doelpunt - Dino Hotic (0 - 1)
  2. 43' - Geel - Aron Dønnum
  3. 43' - Geel - Nathan Ngoy
  4. 38' - Geel - Kostas Laifis
  5. 11' - Verv. Charles Vanhoutte door Edgaras Utkus
  6. 6' - Geel - Merveille Bokadi
  1. 90+4' - Geel - Moussa Sissako
  2. 90+3' - Geel 2 - Edgaras Utkus
  3. 85' - Verv. Renaud Emond door Denis Dragus
  4. 77' - Verv. Selim Amallah door Damjan Pavlovic
  5. 77' - Verv. Mathieu Cafaro door Mehdi Carcela-González
  6. 72' - Geel - Senna Miangue
  7. 71' - Verv. Kevin Denkey door Silvère Ganvoula
  8. 68' - Geel - Selim Amallah
  9. 67' - Geel - Edgaras Utkus
  10. 55' - Doelpunt - Nicolas Raskin (1 - 1)
  44'goalDino Hotic0 - 1
  55'goalNicolas Raskin1 - 1

  Standard en Cercle Brugge hebben de buit verdeeld op Sclessin: 1-1. De thuisploeg dacht in de extra tijd nog de 3 punten in Luik te houden na een goal van Sissako, maar daar besliste de VAR anders over.

  Standard - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 93e minuut schiet Sissako Standard naar het delirium. Eindelijk lijkt een nieuwe thuiszege binnen, maar de VAR neemt nog een kijkje naar de beelden. Lothar D'hondt oordeelt dat de doelpuntenmaker buitenspel stond. Geen 2-1 dus voor de "Rouches".
   
  • Man van de match: De gevaarlijkste man luistert naar de naam Dino Hotic. Zo goed als al het gevaar van Cercle Brugge kwam van de fluwelen linkervoet van de Bosniër. Zijn heerlijke vrije trap was de kers op de taart van zijn partij. 
   
  • Opvallend: Standard is het zwarte beest van Cercle Brugge. In de laatste 16 competitiewedstrijden kon de "Vereniging" geen enkele keer winnen tegen de "Rouches". De laatste zege tegen Standard in eerste klasse dateert al van 26 december 2010.
   
  • Blessure: Charles Vanhoutte was de pechvogel van de dag. Bokadi trapte de middenvelder ietwat ongelukkig aan in zijn aangezicht waarna Vanhoutte met een draagberrie van het veld gedragen moest worden.

  Bekijk de goals uit Standard - Cercle Brugge (1-1)

  VAR keurt de 2-1 in extra tijd af

  Het venijn van deze partij zat hem duidelijk in de staart. In de 93e minuut schilderde de ingevallen Carcela een vrije trap in de rechthoek van Cercle Brugge. Sissako stond op de goede plek om de 2-1 in doel te duwen. Eindelijk die 3e thuiszege, de 1e sinds 20 november. 

   

  Niet dus. De VAR stak er een stokje voor. Wat was het: een haar buitenspel?Misschien goed dat er geen fans welkom waren op Sclessin wegens eerder wangedrag.


  Het was wel Cercle Brugge dat in de 1e helft met de meeste kansen aan de haal ging. Matondo probeerde het een paar keer, maar de treffer kwam van de voet van Hotic. De Bosniër poeierde een vrije trap heerlijk in doel. Geen enkel verhaal voor doelman Bodart.

  Controverse in het slot: VAR keurt goal van Standard af voor zeer nipt buitenspel

  Raskin voorkomt de nederlaag

  Ook in de 2e helft was Hotic de gevaarlijkste man. Tot 2 keer toe pakte hij uit met een vluchtschot, maar kreeg hij het leer niet tussen de palen. Het doelpunt viel dan ook aan de overzijde. Cafaro legde de bal panklaar voor Raskin die niet meer kon missen: 1-1. 


  Na die gelijkmaker viel er nog maar weinig te beleven op Sclessin. Het spel lag te vaak stil waardoor het ritme wat werd gebroken. Niet makkelijk om dan open kansen bij elkaar te voetballen. Standard en Cercle Brugge verdeelden de koek dan maar. 

  Vanhoutte krijgt trap van Bokadi in het gezicht en wordt groggy weggedragen

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 30. Einde. Zo zit de wedstrijd erop na een tumultueuze slotfase. Sissako leek Standard de 3 punten te bezorgen, maar de VAR besliste daar anders over. Raskin zorgde in de 2e helft wel nog voor de gelijkmaker.  .
  2. einde, 20 uur 28. Raskin krijgt nog een prima kans. Zijn schot vliegt goed tussen de palen, maar Didillon zet er zijn voet tegen.  .
  3. einde, 20 uur 27. 2-1 afgekeurd. Dan toch geen 2-1. De VAR oordeelt dat Sissako buitenspel stond. Geen doelpunt dus voor Standard.  .
  4. Buitenspel? De VAR neemt nog een kijkje naar de beelden. Stond Sissako buitenspel of niet?  . einde, 20 uur 26.
  5. einde, 20 uur 24. GOAL! 2-1 Sissako. Standard houdt de 3 punten dan toch thuis. Carcela slingert een vrije trap voor doel en Sissako tikt het leer binnen: 2-1. Utkus werd voor die vrije trap met een 2e gele kaart utigesloten.  .
  6. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  7. Gele kaart voor Moussa Sissako van Standard tijdens tweede helft, minuut 94
  8. Tweede gele kaart voor Edgaras Utkus van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  9. tweede helft, minuut 90. 3' extra. Kaapt er nog iemand de 3 punten weg? We krijgen nog 3 minuten extra tijd.  .
  10. tweede helft, minuut 88. Bij Standard willen ze maar al te graag een strafschop nadat het leer op de hand van Lopes Da Silva valt. De VAR neemt een kijkje, maar een elfmeter komt er niet.  .
  11. tweede helft, minuut 86. We hebben er een tijd op moeten wachten, maar nu krijgen we toch een kansje te zien. Het schot van Matondo vliegt over de dwarslat van Bodart. Het is allemaal wat pover wat er op het veld gebeurt.  .
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Denis Dragus erin, Renaud Emond eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Luka Elsner gooit 2 frisse krachten tussen de lijnen. Carcela en Pavlovic komen Cafaro en Amallah vervangen.  .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Selim Amallah eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Mathieu Cafaro eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Er gebeurt heel weinig in beide doelgebieden. . Stef Wijnants op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 72. Na de gelijkmaker vergeten beide ploegen wat te voetballen. Het spel ligt ook vaak stil. Niet makkelijk om dan kansen in elkaar te knutselen.  .
  18. Gele kaart voor Senna Miangue van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 72
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Cercle Brugge, Silvère Ganvoula erin, Kevin Denkey eruit
  20. Gele kaart voor Selim Amallah van Standard tijdens tweede helft, minuut 68