Ga naar de inhoud

Tadej Pogacar zet zijn zinnen op bergrit in UAE Tour: "Ik kijk ernaar uit"

 di 22 februari 2022 16:33
Voor Pogacar is de UAE Tour het eerste doel van het seizoen.
Voor Pogacar is de UAE Tour het eerste doel van het seizoen.

In de tijdrit van de UAE Tour heeft Tadej Pogacar de vierde tijd neergezet. Hij moest 18 seconden prijsgeven op ritwinnaar Stefan Bissegger. Morgen kan de Sloveen de leiderstrui al veroveren, met een aankomst bergop vindt hij een parcours op maat.  

"Het was een heel snel parcours, met veel wind onderweg. Een vliegmeeting eigenlijk, waarin ik niet veel sneller kon", vertelt Pogacar.  "Maar ik ben tevreden, dit was een goede chrono."

 

Bij Team UAE zijn ze opgetogen over de prestaties van hun renners in de tijdrit, met Joao Almeida en Mikkel Bjerg eindigden ze met drie renners in de top tien. "Dat toont aan dat iedereen gefocust is voor deze wedstrijd." 

 

Logisch, want voor Team UAE is de UAE Tour een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Van Pogacar wordt dan ook niets minder dan eindwinst verwacht. 

Ik ben tevreden, dit was een goede tijdrit.

Tadej Pogacar

In de tijdrit deed de Sloveen alvast een goede zaak met het oog op het eindklassement, zijn belangrijkste concurrenten zijn op achtervolgen aangewezen. 


Aleksandr Vlasov en Adam Yates volgen respectievelijk al op 7 en 11 seconden. Alleen Tom Dumoulin bouwde een kleine bonus van 4 seconden uit op zijn voornaamste belager.


Morgen vormt de slotklim van 20 km aan een gemiddeld percentage van 5,5% een eerste graadmeter voor de klassementsmannen. "Ik kijk er al naar uit", liet Pogacar optekenen na de tijdrit. 


In het verleden kon Pogacar nog nooit winnen op de Jebel Jais, de slotklim van morgen. Vorig jaar moest hij er de latere Tourrevelatie Jonas Vingegaard laten gaan. 

Lees ook:

UAE Tour klassement

naamresultaatploeg
1
Tadej Pogacar
25:38:16
UAE Team EmiratesUAD
2
Adam Yates
+22
INEOS GrenadiersIGD
3
Pello Bilbao
+48
Bahrain VictoriousTBV
4
Aleksandr Vlasov
+54
BORA - hansgroheBOH
5
João Almeida
+55
UAE Team EmiratesUAD
6
Carlos Verona
+1:17
Movistar TeamMOV
7
Rafal Majka
+1:24
UAE Team EmiratesUAD
8
Geoffrey Bouchard
+1:46
AG2R - Citroën TeamACT
9
Romain Bardet
+1:46
Team DSMDSM
10
David De La Cruz
+1:58
Astana - Qazaqstan TeamAST