Loena Hendrickx krijgt uitnodiging om zondag het slotgala te schaatsen

Dankzij haar 8e plaats in de eindstand bij de vrouwen is Loena Hendrickx ook in het vizier gekomen van de personen die het traditionele slotgala in het kunstschaatsen organiseren. Zondag zal ze dus nog een laatste keer haar kunstjes mogen tonen op het olympische ijs.

Het slotgala is een traditie op grote toernooien in het kunstschaatsen. De beste rijders over alle categorieën krijgen nog eens de kans om zich aan het publiek te tonen met een oefening waar het showgehalte doorgaans wat hoger ligt.

 

Ook op deze Spelen krijgen we deze traditionele afsluiter, die gepland staat op de slotdag zondag. Vanuit de vrouwencompetitie zijn 6 kunstschaatssters geselecteerd en Loena Hendrickx is daar eentje van.

 

Hendrickx krijgt het gezelschap van onder meer het volledige podium. Nummer 4 Kamilia Valijeva werd om begrijpelijke redenen niet geselecteerd en ook nummer 5 Wakaba Higuchi zal niet meer op het ijs verschijnen.

programma Loena Hendrickx
dinsdag 15 februari korte kür 7e verslag
donderdag 17 februari vrij kür 8e verslag