Ga naar de inhoud

Wat voor type renner is Rune Herregodts? "Een tijdrijder die houdt van lastige koersen"

 wo 16 februari 2022 20:16
Rune Herregodts bezorgde Sport Vlaanderen-Baloise vandaag de eerste zege van het seizoen.
Rune Herregodts bezorgde Sport Vlaanderen-Baloise vandaag de eerste zege van het seizoen.

Onze landgenoot Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise) boekte vandaag een knappe zege in de openingsrit van de Ruta del Sol. "Ik kan een lange tijd hoge waardes duwen", zegt de 23-jarige student geneeskunde. "Dit jaar maak ik mijn vuurdoop in de Vlaamse klassiekers."

Maandagvoormiddag zat Rune Herregodts nog vlijtig een examen te maken. Vandaag schoot hij in de Ruta del Sol meteen in de roos.

 

"Misschien was het goed dat ik dat examen 2 dagen voor de Ruta del Sol had. Ik zat al een tijdje met deze etappe in mijn hoofd, dankzij dat examen kon ik me even op iets anders focussen", lacht de student geneeskunde.

 

"Bij Sport Vlaanderen-Baloise krijgen we trouwens de nodige ruimte om wielrennen met studies te combineren. Ik ben zeker niet de enige renner in de ploeg die nog studeert."

Voor de etappe had ik een berichtje gestuurd naar Lindsay (De Vylder): "Proberen we het vandaag eens samen?"

Herregodts had dus een voorgevoel dat het vandaag wel eens zijn dag kon worden in het zuiden van Spanje.

"Voor de etappe stuurde ik naar mijn ploegmaat Lindsay (De Vylder): "Proberen we het vandaag eens samen?" We reden met 8 man weg en Lindsay was er ook bij. Het droomscenario was uitgekomen."

"Toen we op 30 kilometer van het einde 5 minuten voorsprong hadden, wist ik dat de winnaar voorin zat. Als we niet zot zouden doen of  stil zouden staan tenminste."

Is Herregodts van plan om zijn leiderstrui zo lang mogelijk te verdedigen? "Dat zullen we proberen, maar het is geen doel op zich. Voor mij en de ploeg is het rondje nu al geslaagd."

"Ik kan een lange tijd hoge waardes duwen"

Wat voor type renner is Herregodts? "Dat wil ik dit jaar uitzoeken. Een tijdrijder ben ik sowieso, maar je kan niet heel je carrière afstemmen op het tijdrijden."

 

"Ik kan een lange tijd hoge waardes duwen. Vorig jaar heb ik ook bergop goed gereden. De lastigere koersen liggen mij."


Herregodts staat straks voor zijn vuurdoop in de klassiekers. "Ik begin normaal in Le Samyn, daarna volgt Nokere Koerse. Dat zijn de ideale wedstrijden als opbouw naar de E3 Prijs, waar de beste renners aan de start staan."

Rune Herregodts veroverde dankzij zijn ritzege ook de eerste leiderstrui.
Rune Herregodts veroverde dankzij zijn ritzege ook de eerste leiderstrui.
Lees ook: