Ga naar de inhoud

Lommel haalt ervaren Brian Eastick (70) aan boord als coach tot einde van het seizoen

 wo 16 februari 2022 09:38
Eastick is de nieuwe coach van Lommel.

Brian Eastick is de nieuwe coach van Lommel, de 70-jarige Brit komt over van de City Football Group en tekent een contract tot het einde van het seizoen. Eastick krijgt als opdracht om Lommel, met nog 8 wedstrijden voor de boeg, in 1B te houden. 

De naam Brian Eastick klinkt misschien niet bekend in de oren, maar de nieuwe hoofdcoach van Lommel bouwde doorheen de jaren wel een enorme staat van dienst op. Zo werkte hij onder meer bij Chelsea, Aston Villa en Birmingham.

 

Eerder coachte hij ook de Engelse en Ierse  jeugdelftallen (U18, U19 en U20) en was hij assistent bij Noord-Ierland. Dit seizoen werkte Eastick als assistent-trainer bij het vrouwenelftal van Man City. Eastick zal Lommel tot het einde van het seizoen onder zijn hoede nemen. 

 

Performance Director bij Lommel James McCarron gaf wat extra informatie bij de aanstelling: "Door lange tijd op het hoogste niveau te werken, brengt Eastick een pak ervaring me zich mee."

 

"Zijn manier van communiceren en contact maken met de spelers zal van onschatbare waarde zijn voor ons coachingteam."

 

Eastick is de opvolger van de Braziliaan Luiz Felipe Ferreira die begin februari vertrok uit Limburg. Ferreira stond als interim-coach slechts een drietal weken aan het roer bij Lommel nadat hij de Nederlander Peter van der Veen afloste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: