Ga naar de inhoud

BEKIJK: Française Lucile Lefevre neemt afscheid van het snowboard met verkleedfeestje in Big Air

 ma 14 februari 2022 05:51

Lucile Lefevre zegt op haar 26e het (professionele) snowboarden al vaarwel, maar het afscheid van de Française bleef niet onopgemerkt. In de kwalificaties van de Big Air verzorgde ze de show, niet met haar trucs maar wel met enkele fratsen.

Lucile Lefevre kondigde na de slopestyle-competitie al aan dat ze er na de Spelen mee zou stoppen. De Big Air-competitie zou haar last dance worden. En het werd een speciale dans, nadat ze een blessure had opgelopen in de slopestyle.

 

Lefevre verraste al bij haar eerste sprong door geen trucjes te doen, maar hoog in de lucht gewoon naar de camera te zwaaien. Aan de finish liet ze haar speciale snowboard zien, waarop ze haar vrienden en familie in een uitgebreide tekst bedankte.

 

Bij haar tweede sprong ging Lefevre nog een stapje verder. Ze verscheen plots in een tijgerpak bovenaan de schans. In plaats van te zwaaien naar de camera klauwde ze deze keer in de lens, ook tijdens haar sprong.

 

Het tijgerpak had ze geleend van de Zwitserse snowboarder Nicolas Huber, die het gebruikt voor video's op zijn Instagram. "Ik heb gisteren gevraagd of ik zijn tijgerpak een dagje kon gebruiken, omdat het een speciale dag was. En dat vond hij leuk."

 

Punten van de jury leverde het allemaal niet op, maar Lefevre slaagde wel in haar opzet: het werd een onvergetelijk afscheid. "En nu wil iedereen ook nog op de foto met mij", lachte de Française.