Ga naar de inhoud

meest recent

Remco Evenepoel is kritisch: "We zijn het moe dat ze ons over gevaarlijke stroken sturen"

 vr 4 februari 2022 19:47
Remco Evenepoel had het niet onder de markt op de grindstrook.
Remco Evenepoel had het niet onder de markt op de grindstrook.

Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) nam na de koninginnenetappe de parcoursbouwer van de Ronde van Valencia op de korrel. "Vandaag was zo'n gravelstrook op het einde van de rit echt niet nodig", zei Evenepoel na afloop.

"Vooraf hadden ze gezegd dat ze de losse stenen hadden opgeruimd, maar ik zag alleen maar losse stenen op die grindstrook."

Remco Evenepoel baalt na zijn mindere prestatie in de Ronde van Valencia. Onze landgenoot druppelde binnen op 41 seconden van dagwinnaar Vlasov en verloor zo zijn leiderstrui.

 

"Het was echt een mooie wedstrijd, een mooi parcours en nergens gevaarlijk onderweg", vertelde Evenepoel bij Eurosport. 

 

"Dan is het een beetje jammer dat ze op het einde zo'n gravelstrook leggen. De etappe en slotklim waren lastig genoeg, we hadden zo'n strook niet nodig. Het deed me aan mountainbiken denken."

Jammer dat ze op het einde van de rit zo'n gravelstrook leggen

Remco Evenepoel

"We kennen allemaal de Strade Bianche, maar nu wil elke organisatie een gravelstrook leggen in zijn koers en dat was hier vandaag niet nodig."

 

"Als renners kunnen we er weinig aan veranderen. Maar ik kan je zeggen dat we het in het peloton een beetje moe zijn dat ze ons alsmaar vaker over smalle en gevaarlijke stroken sturen."

 

"Je kan niets winnen op zo'n strook, maar wel de koers verliezen door materiaalpech. Het is altijd een risico."

"Etappe was 1 kilometer te lang voor mij"

 

Had Evenepoel het tijdens de etappe zien aankomen dat hij een tikje zou krijgen?

 

"Ik voelde me nog supergoed net voordat we de grindweg aansneden. Maar op het lastige deel van de gravel begonnen mijn benen vol te lopen."

"Na de grindstrook moest ik even bekomen, waarna ik weer kon versnellen. De etappe was 1 kilometer te lang voor mij."

"Het is geen schande om zo (zwalpend) boven te komen", besluit Evenepoel. "En Vlasov was de verdiende winnaar vandaag. Ook in de 1e etappe reed hij sterk bergop."

Lees ook: