Deniz Undav woest op wedstrijdleiding: "We speelden tegen twaalf vandaag"

Deniz Undav (links) vond dat Club Brugge bevoordeeld werd door de scheidsrechter.

Er moest Deniz Undav duidelijk iets van het hart. Na de topper tegen Club Brugge haalde de spits van Union uit naar scheidsrechter Lawrence Visser. "Ik zei hem: "Waarom fluit je alles in het voordeel van Club?""

"Vandaag speelden we tegen twaalf man." Het was een zinnetje dat tussen de klassieke quotes van Deniz Undav verstopt zat. Maar dat het diep zat bij de Duitse spits, bleek wanneer hij even later wat nog wat dieper in ging op de wedstrijdleiding bij Eleven Sports.

"Het is moeilijk om tegen Club te spelen", begon Undav zijn tirade. "Zeker als ze de scheidsrechter aan hun kant hebben. Dat was het probleem. Elke fout die ze maakten, was nooit geel. Bij ons was iedere overtreding dat. Zeker met deze ref. Je kan er niet mee praten."

Volgens Undav probeerde hij nochtans in dialoog te gaan met scheidsrechter Lawrence Visser. "Ik zei het hem: "waarom fluit je altijd voor Club?" Elke keer ze een tactische fout maakten, kregen ze geen geel. We hebben tegen twaalf gespeeld vandaag."

Het is niet ondenkbaar dat de uitspraken nog een staartje zullen krijgen voor Undav. Vorig jaar werd Hans Vanaken nog enkele wedstrijden geschorst nadat hij zich kritisch uitgelaten had over de ref.