Feyenoord rouwt om clublegende Wim Jansen: "Een van onze grootste voetballers"

  Wim Jansen

  In Nederland is oud-voetballer Wim Jansen overleden. De voormalige middenvelder maakte grote sier bij Feyenoord en speelde ook 65 keer voor Oranje. Jansen leed aan dementie en is 75 geworden.

  Wim Jansen speelde 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 39 keer scoorde. Hij was een vaste waarde in het team dat in de jaren 1970 onder meer Europacup I en de UEFA Cup won. Met Feyenoord won hij ook 3 landstitels en 1 KNVB-beker.

  Jansen was er als speler van Oranje ook bij op de WK's van 1974 en 1978 en speelde in totaal 65 keer voor het Nederlandse elftal.

  Na zijn actieve carrière was hij onder meer één seizoen coach in ons land, bij Lokeren. Tussen enkele buitenlandse avonturen door bleef hij vooral zijn grote liefde Feyenoord trouw. Hij was er onder meer assistent, hoofdcoach en technisch directeur.

  Als trainer van Feyenoord loodste hij de club naar twee Nederlandse bekers, in 1998 won hij als coach van Celtic ook de Schotse dubbel.

  Jansen maakte vorig jaar in zijn biografie "Meesterbrein" bekend dat hij leed aan dementie. Hij is 75 jaar geworden.

  "Wim Jansen is een van de grootste voetballers die voor Feyenoord gespeeld heeft", neemt de club afscheid. "We verliezen een icoon én kind van de club."

  "Hoewel het intense verdriet uiteraard overheerst, is de familie van Jansen tegelijkertijd opgelucht dat hem een lange lijdensweg bespaard is gebleven. De familie vindt het fijn dat hun Wim tot het laatste moment de regie in eigen hand heeft kunnen houden, zo hebben zij de club laten weten. We wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies."