Ga naar de inhoud

Hanne Desmet stelt zichzelf gerust met goeie prestaties in Leeuwarden

 zo 16 januari 2022 18:13

Hanne en Stijn Desmet hebben dit weekend wat broodnodig wedstrijdritme opgedaan. In een informele wedstrijd in het Nederlandse Leeuwarden sprokkelden ze een hoopje tweede plaatsen.

Hanne Desmet, die twee maanden geen race had geschaatst, werd vandaag tweede op de 1500 meter, achter de Nederlandse Suzanne Schulting. 

 

Op de streep was het verschil ruim een halve seconde. Desmet hield de andere Nederlandse shorttrackers Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Rianne de Vries achter zich. 

 

Hanne Desmet lijkt eindelijk hersteld van de gevolgen van een hersenschudding die ze tijdens een training had opgelopen.    

 

Stijn Desmet moest op de 1500 meter buigen voor de Nederlander Bram Steenaart. Wel bleef hij Sven Roes, de winnaar van de 1000 meter, voor. 

 

In de B-finale van de 1000 meter was de tweede plaats ook voor Stijn Desmet, dit keer achter de vroegere allroundwereldkampioen Sjinkie Knegt.   

 

Hanne Desmet kwam op de 1000 meter niet in actie. Ze reed nog wel een 500 meter, waar ze opnieuw tweede eindigde. 

 

Deze wedstrijd in Leeuwarden was de laatste krachtmeting voor broer en zus Desmet voor hun vertrek naar de Winterspelen in Peking (4-20 februari).