Ga naar de inhoud

Ceylin Alvarado huilt uit na opgave in Zolder: "Heel jammer en vervelend"

 ma 27 december 2021 14:37
Ceylin Alvarado had last van haar rug en gaf op.
Ceylin Alvarado had last van haar rug en gaf op.

Ook in de Superprestige in Zolder draaide het vierkant bij Ceylin Alvarado (Alpecin-Fenix). De voormalige wereldkampioene gaf er iets voorbij halfweg de brui aan. "Het gaat al het hele seizoen niet goed. Op den duur verlies je dan het moreel", zegt haar ploegmanager Christoph Roodhooft.

Wat is er aan de hand met Ceylin Alvarado? Door verstoorde bloedwaarden stond ze in oktober enkele weken aan de kant. Maar dat bracht geen soelaas.

 

De Nederlandse kampioene zakte ook vandaag in Zolder helemaal weg, stapte uit de wedstrijd en kon haar emoties niet meer bedwingen.

 

In tranen werd Alvarado getroost door de ploeg. Haar ploegmanager Christoph Roodhooft probeerde tekst en uitleg te geven over de penibele situatie van zijn renster.

"Opgeven doet Ceylin eigenlijk nooit, tenzij het heel slecht gaat", zegt Roodhooft.

 

"Ceylin was vandaag met verwachtingen van start gegaan omdat ze in Zolder een snel parcours op haar maat kreeg. Ze startte snel, trapte op haar adem en had last van haar rug."

 

"Daarna is ze in een neerwaartse spiraal terechtgekomen en heeft ze de moed verloren."

Als er een pasklare oplossing zou zijn, hadden we die al gebruikt

Christoph Roodhooft (ploegmanager Alpecin-Fenix)

Roodhooft heeft medelijden met zijn pupil.  "Het gaat gewoon niet goed met haar. Op den duur verlies je dan het moreel en dat is wat er vandaag gebeurd is bij Ceylin."

"Het is heel jammer en vooral vervelend voor haar. Als er een pasklare oplossing zou zijn, dan hadden we die al gebruikt."

BEKIJK: Alvarado stapt verweesd de camper in

Lees ook: