Kompany: "Ik ben gedegouteerd, we zijn een hele match uitgescholden voor bruine apen"

Vincent Kompany was woedend na de topper.

Over de match zelf wilde hij geen woord zeggen. Anderlecht-trainer Vincent Kompany was na afloop vernietigend voor de fans van Club Brugge. "We zijn een hele match uitgescholden voor bruine aap. Hier zijn veel mensen die alles gegeven hebben voor hun land..." Club Brugge en de Pro League veroordeelden de acties al streng.

Eén vraag en weg was Vincent Kompany - zo ontdaan na wat hij de hele wedstrijd lang ervaren had. De trainer van Anderlecht was niet te spreken over de houding van de supporters van Club Brugge in de topper.

 

"Ik ga gedegouteerd en teleurgesteld naar huis", vertelde hij zichtbaar aangeslagen voor de camera's van Eleven Sports. "De staf, de spelers en ikzelf zijn de hele wedstrijd uitgescholden geweest voor bruine apen. Ik heb het daar heel moeilijk mee, ik wil nu met mijn staf samen zijn."

 

Onder meer assistent Floribert Ngalula zou beschimpt zijn langs de zijlijn, maar de arbitrage zou niks hebben waargenomen.

Hier zijn veel mensen die veel gegeven hebben voor dit land. Voor mij is de wedstrijd nu onbelangrijk.

Vincent Kompany

"Ik weet dat er iets ludieks mag geroepen worden, maar hier zijn veel mensen die veel gegeven hebben voor dit land en gewoon komen voetballen", ging Kompany verder. Voor mij is de wedstrijd nu onbelangrijk. Ik wil niet in een conflict terechtkomen met Club Brugge, maar ik wil nu gewoon naar huis."

Kompany besliste zelfs om niet naar de verplichte persconferentie te komen.

Clement: "Die enkelingen moeten gestraft worden"

Philippe Clement werd achteraf geconfronteerd met de uitspraken van zijn collega. De trainer van Club Brugge zei dat hij geen racistische beledigingen had gehoord, maar veroordeelde het wel streng.

 

"Ik ben met de wedstrijd bezig geweest en heb zulke dingen niet gehoord. Maar laat mij heel duidelijk zijn: als iemand zoiets roept, is dat niet waar deze club achter staat."

 

"Ik als persoon en gans Club Brugge zullen het gedrag van die enkelingen altijd veroordelen. Want het was zeker niet het volledige stadion of een gans vak. Wij hebben ook een hele grote diversiteit in onze spelerskern en onder onze fans. We veroordelen de enkelingen die deze fout gemaakt hebben, zij hebben geen plaats bij Club Brugge."

De reactie van de Pro League