85'
Hans Vanaken
85'
2 - 2

Dolle topper op Jan Breydel. Club Brugge leek de topper tegen Anderlecht lange tijd in handen te hebben na de openingstreffer van Charles De Ketelaere. Maar via goals van Francis Amuzu en Wesley Hoedt in het slotkwartier draaide paars-wit de scheve situatie helemaal om. Hans Vanaken redde vijf minuten voor tijd een punt voor de thuisploeg met een staalharde kopbal.

Club Brugge - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Anderlecht steekt de hand uit naar de zege, maar verliest vijf minuten voor affluiten Hans Vanaken uit het oog bij een hoekschop. Die laat zo’n kans niet liggen: 2-2.

• Man van de match: Simon Mignolet was na een mindere periode weer in allerbeste doen vandaag. Vooral zijn laatste redding op de kopbal van Raman was fenomenaal.

• Opvallend: Het is al het vierde gelijkspel op een rij tussen Club Brugge en Anderlecht, na 2-2 en 3-3 in de play-offs van vorig seizoen en de 1-1 in de heenronde van dit seizoen.

Bekijk de goals Club Brugge - Anderlecht (2-2)

Anderlecht start sterk, maar het is Club dat scoort

Anderlecht verraste Club met een vliegende start. De thuisploeg kreeg geen vat op de linkerflank van Anderlecht, waar Gómez de ene na de andere gevaarlijke voorzet mocht versturen. Na 6 minuten volgde bijna de beloning voor paars-wit, maar Verschaeren faalde jammerlijk oog in oog met Mignolet.

Het zou een dure misser blijken, want een paar minuten later lag de bal aan de overzijde wel in het mandje, met dank aan het Brugse koningskoppel: Noa Lang prikte slim binnendoor tot bij De Ketelaere, die de 1-0 onder Van Crombrugge door duwde.

Een mokerslag voor Anderlecht, dat plots geen voet meer aan de grond kreeg. Club had intussen bijgestuurd op het middenveld en nam de wedstrijd in handen. De 2-0 hing in de lucht, maar Lang en Vanaken misten.

Een zoekend Anderlecht kwam pas in de slotminuten van de eerste helft weer boven water. Kouamé kreeg de beste kans voorgeschoteld, maar hij besloot recht op Mignolet.

Zirkzee pakt uit met een knappe dribbel

Topper breekt pas in het slotkwartier echt open

Kompany bracht na de pauze meer snelheid in de ploeg met Amuzu en Raman, en dat bleek een goeie zet. Raman had als eerste de 1-1 aan de voet, maar het was zijn collega-invaller die Anderlecht langszij bracht. Met een knappe uithaal deponeerde hij de bal in de verste hoek, buiten het bereik van Mignolet.

Met nog een kwartier op de klok brak de topper eindelijk helemaal open. Anderlecht drukte door, Raman zag Mignolet een gemaakt doelpunt nog uit zijn doel zweven. Het bleek slechts uitstel van executie voor Club, want bij de hoekschop die volgde, scoorde Hoedt in de kluts de 1-2.

Maar in tijden van nood kan Club altijd op zijn Gouden Schoen rekenen, en dat was vandaag niet anders. Van Crombrugge gaf knullig een hoekschop weg, Hans Vanaken werd niet opgepikt en hij kopte de gelijkmaker staalhard tegen de touwen.

Helaas was de tijd intussen bijna weggetikt. De laatste kans was nog voor Anderlecht, Ricca kopte weg voor de neus van Amuzu. Zo bleef het 2-2 en is Union uiteindelijk de echte winnaar van het weekend: de leider loopt weer twee punten uit op Club.