Ga naar de inhoud

Vanaken redt punt voor Club in topper tegen Anderlecht na spectaculair slotkwartier

Club Brugge
einde
2-2
Anderlecht
 1. 9' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 0)
 1. 73' - Doelpunt - Francis Amuzu (1 - 1)
 2. 80' - Doelpunt - Wesley Hoedt (1 - 2)
 3. 85' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 20 - 19/12/21 - 13:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
9'
Charles De Ketelaere
9'
Charles De Ketelaere
1 - 0
73'
Francis Amuzu
1 - 1
Francis Amuzu
73'
80'
Wesley Hoedt
1 - 2
Wesley Hoedt
80'
85'
Hans Vanaken
85'
Hans Vanaken
2 - 2

Dolle topper op Jan Breydel. Club Brugge leek de topper tegen Anderlecht lange tijd in handen te hebben na de openingstreffer van Charles De Ketelaere. Maar via goals van Francis Amuzu en Wesley Hoedt in het slotkwartier draaide paars-wit de scheve situatie helemaal om. Hans Vanaken redde vijf minuten voor tijd een punt voor de thuisploeg met een staalharde kopbal.

Club Brugge - Anderlecht in een notendop:

 • Sleutelmoment: Anderlecht steekt de hand uit naar de zege, maar verliest vijf minuten voor affluiten Hans Vanaken uit het oog bij een hoekschop. Die laat zo’n kans niet liggen: 2-2.

 • Man van de match: Simon Mignolet was na een mindere periode weer in allerbeste doen vandaag. Vooral zijn laatste redding op de kopbal van Raman was fenomenaal.

 • Opvallend: Het is al het vierde gelijkspel op een rij tussen Club Brugge en Anderlecht, na 2-2 en 3-3 in de play-offs van vorig seizoen en de 1-1 in de heenronde van dit seizoen.

Bekijk de goals Club Brugge - Anderlecht (2-2)

Anderlecht start sterk, maar het is Club dat scoort

Anderlecht verraste Club met een vliegende start. De thuisploeg kreeg geen vat op de linkerflank van Anderlecht, waar Gómez de ene na de andere gevaarlijke voorzet mocht versturen. Na 6 minuten volgde bijna de beloning voor paars-wit, maar Verschaeren faalde jammerlijk oog in oog met Mignolet.

 

Het zou een dure misser blijken, want een paar minuten later lag de bal aan de overzijde wel in het mandje, met dank aan het Brugse koningskoppel: Noa Lang prikte slim binnendoor tot bij De Ketelaere, die de 1-0 onder Van Crombrugge door duwde.

 

Een mokerslag voor Anderlecht, dat plots geen voet meer aan de grond kreeg. Club had intussen bijgestuurd op het middenveld en nam de wedstrijd in handen. De 2-0 hing in de lucht, maar Lang en Vanaken misten.

 

Een zoekend Anderlecht kwam pas in de slotminuten van de eerste helft weer boven water. Kouamé kreeg de beste kans voorgeschoteld, maar hij besloot recht op Mignolet.

Zirkzee pakt uit met een knappe dribbel

Topper breekt pas in het slotkwartier echt open

Kompany bracht na de pauze meer snelheid in de ploeg met Amuzu en Raman, en dat bleek een goeie zet. Raman had als eerste de 1-1 aan de voet, maar het was zijn collega-invaller die Anderlecht langszij bracht. Met een knappe uithaal deponeerde hij de bal in de verste hoek, buiten het bereik van Mignolet.

 

Met nog een kwartier op de klok brak de topper eindelijk helemaal open. Anderlecht drukte door, Raman zag Mignolet een gemaakt doelpunt nog uit zijn doel zweven. Het bleek slechts uitstel van executie voor Club, want bij de hoekschop die volgde, scoorde Hoedt in de kluts de 1-2.

 

Maar in tijden van nood kan Club altijd op zijn Gouden Schoen rekenen, en dat was vandaag niet anders. Van Crombrugge gaf knullig een hoekschop weg, Hans Vanaken werd niet opgepikt en hij kopte de gelijkmaker staalhard tegen de touwen.

 

Helaas was de tijd intussen bijna weggetikt. De laatste kans was nog voor Anderlecht, Ricca kopte weg voor de neus van Amuzu. Zo bleef het 2-2 en is Union uiteindelijk de echte winnaar van het weekend: de leider loopt weer twee punten uit op Club.

Geweldige redding van Mignolet op kopbal Raman

Reacties na de wedstrijd:

 • Benito Raman (Anderlecht): "Gezien het aantal kansen dat we vandaag hebben gekregen, moeten we hier altijd winnen. Ook in de heenronde hadden we kunnen winnen. Over de twee wedstrijden bekeken, zijn dat vier weggesmeten punten. Maar Club Brugge is natuurlijk geen slechte ploeg. Het is samen met ons een van de beste ploegen van België, dus het is normaal dat het niet altijd gemakkelijk is. Maar ik denk dat we vandaag onze sterkte getoond hebben. We hadden wel wat te veel kansen nodig om te scoren, maar een gelijkspel in Brugge is nooit slecht."

 • Hans Vanaken (Club Brugge): "Als we kijken naar het wedstrijdverloop, mag je blij zijn met een gelijkspel. Maar in het begin van de tweede helft hadden we ook die kans op 0-2 voor Noa Lang. Als je die momenten pakt en scoort, denk ik dat we die match gewoon winnen. We hadden dus een paar gemiste kansen, maar als je 1-2 achter komt rond de 80e minuut, mag je uiteindelijk nog blij zijn dat het een gelijkspel wordt."

 • Wesley Hoedt (Anderlecht): "Wij zijn teleurgesteld, want er zat meer in. We hebben veel kansen gecreëerd, alleen blijft het hetzelfde probleem als in het begin van het seizoen, namelijk dat we te veel kansen missen. Mijn doelpunt was natuurlijk een mooi moment, maar de manier van juichen was niet nodig. Maar als je de hele wedstrijd zo wordt toegezongen en uitgescholden, is dat de emotie van het voetbal. Het hoort er uiteindelijk ook bij."

 • Simon Mignolet (Club Brugge): "Buiten de eerste vijf minuten, waren wij de betere ploeg in de eerste helft. We hadden de meeste kansen en konden ook de meeste druk zetten. In de tweede helft kwamen ze met Raman en Amuzu met meer dreiging en ook meer kansen. Toch hadden wij opnieuw eerst kunnen scoren. Als we die tweede goal wat vroeger maken, kunnen we  de wedstrijd doodmaken. Maar gezien het spelverloop denk ik dat dit geen slechte uitslag is. "

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 2. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Hans Vanaken van Club Brugge. 2, 2.
 4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Wesley Hoedt van Anderlecht. 1, 2.
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Francis Amuzu van Anderlecht. 1, 1.
 6. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 7. tweede helft, 15 uur 22. Einde. Club Brugge en Anderlecht delen de punten na een topper die pas diep in de tweede helft echt losbarstte. Union lacht intussen in zijn vuistje, de leider loopt weer twee punten uit op Club. .
 8. Er worden maar 2 minuten bijgeteld, dus het zal snel moeten gaan als iemand nog met de volle buit aan de haal wil. . tweede helft, 15 uur 21.
 9. tweede helft, 15 uur 17. De match is eindelijk helemaal opengebroken. Amuzu is dicht bij zijn tweede doelpunt, Ricca kopt voor de neus van de invaller in hoekschop. .
 10. tweede helft, 15 uur 16.
 11. tweede helft, 15 uur 15. Vanaken hangt de bordjes weer gelijk. Hans Vanaken is de redder in nood voor Club Brugge. Hij wordt niet gedekt bij een Brugse hoekschop en kopt de gelijkmaker staalhard binnen: 2-2! .
 12. tweede helft, 15 uur 13. Club beseft dat het snel moet reageren. Noa Lang waagt zijn kans met links, maar plaatst de bal in het zijnet. .
 13. tweede helft, 15 uur 13.
 14. tweede helft, 15 uur 12. Hoedt ging na zijn doelpunt het Brugse publiek wat provoceren en krijgt daarvoor een gele kaart. .
 15. tweede helft, 15 uur 11. Hoedt scoort in de kluts! Anderlecht klimt dan toch op voorsprong! Een hoekschop blijft hangen voor de kooi van Mignolet, Hoedt komt met het nodige geluk in balbezit en knalt de 1-2 van dichtbij tegen de touwen. .
 16. tweede helft, 15 uur 10. Fameuze redding van Mignolet! Club ontsnapt aan de achterstand! Raman knikt de bal richting de kruising, Mignolet voorkomt met een geweldige parade de 1-2! .
 17. tweede helft, 15 uur 08. Olsson mag een vrije trap nemen op een interessante plek. Er zit wat te veel krul in het schot, Mignolet ziet de bal naast vliegen. .