Ga naar de inhoud

Thomas Pieters: "Ik speel nu meer op gevoel, zoals vroeger als kind"

 zo 19 december 2021 10:11
Thomas Pieters begint met een goed gevoel aan 2022.

Met een overwinning op de Portugal Masters op zak blikt golfer Thomas Pieters boordevol vertrouwen vooruit naar 2022. "Mijn beste jaren moeten nog komen, ik kijk uit naar volgend jaar", lacht onze landgenoot.

Thomas Pieters heeft zich afgelopen weekend ingezet voor de Warmste Week. Iedereen die in golfclub Beats of Golf in Antwerpen een gift deed, mocht de beste Belgische golfer uitdagen voor een duel. 

 

Om de kansen wat in evenwicht te trekken, kreeg Pieters één slag en zijn uitdagers drie. Wie erin slaagde onze landgenoot te kloppen, ging naar huis met een pet of een polo.

 

"Ik probeer elk jaar wel iets in elkaar te steken voor de Warmste Week", vertelt Pieters. "Het is altijd leuk om een goed doel te steunen. Ik heb een dochtertje, dus ik probeer altijd een goed doel als het Kinderkankerfonds te steunen. Dat ligt me nauw aan het hart."

 

Het thema van de Warmste Week dit jaar: "Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen."

"Op school werd er vroeger al eens gelachen met mijn sport", zegt Pieters. "Kinderen mogen zich niet schamen voor hun sport, dat is ook belangrijk."

Pieters: "Ik neem betere beslissingen op toernooien"

De boog staat nu even wat minder gespannen voor Pieters: in november won hij na 2 jaar eindelijk weer een toernooi met de Portugal Masters. "Ik ben zeer tevreden en kijk echt uit naar volgend jaar. De zomermaanden en de herfst zijn mijn beste periode, dat heb ik nog maar eens bewezen."

 

Het succes valt niet uit de lucht, want Pieters heeft zijn speelwijze wat aangepast. "Bij mijn putting was ik wat op zoek, ik wist niet meer wat te doen. Dus speel ik nu meer op gevoel, speelser, een beetje zoals ik vroeger als kind speelde."

Hoeveel toernooien ik nog wil winnen? Ik zit niet echt met een nummer in mijn hoofd, zo veel mogelijk.

"Mijn doelen voor 2022? Ik wil me kwalificeren voor de Ryder Cup en de positieve trend op de wereldranglijst doorzetten. Maar dat komt niet op bestelling: ik moet geduld hebben en hard werken."


"Ik ben ervan overtuigd dat mijn beste jaren nog moeten komen. Ik merk op toernooien dat ik betere beslissingen neem. Ik kan een mindere dag ook sneller relativeren, dankzij mijn dochter."


"Hoeveel toernooien ik nog wil winnen? Ik zit niet echt met een nummer in mijn hoofd, zo veel mogelijk. Het moet voor de volgende generatie moeilijk zijn om het te verbeteren. Of ik denk aan dubbele cijfers? Ja, toch wel."

Lees ook: