De Bruyne en Lukaku maken kans op plek in Wereldelftal van het Jaar

 di 14 december 2021 16:25

Met Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku prijken 2 Rode Duivels bij de 23 genomineerden voor het Wereldelftal van het Jaar. De Bruyne schopte het in 2020 al tot in het elftal.

Voor het Wereldelftal van het Jaar mogen profvoetballers van over de hele wereld een stembriefje invullen.

23 spelers haalden de shortlist, onder wie 2 Rode Duivels. Kevin De Bruyne dirigeerde in de 1e helft van het jaar Manchester City naar de titel en kon niet ontbreken. Ook Romelu Lukaku (die Inter ruilde voor Chelsea) bemachtigde een plekje.

 

In 2020 prijkte De Bruyne al eens in het Wereldelftal van het Jaar. De twee jaar voordien geraakte Eden Hazard in de beste 11. 


De doelman, de drie verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers die de meeste stemmen kregen, zullen uiteindelijk in het Wereldelftal van het Jaar opgenomen worden. De laatste plek in het elftal gaat naar de speler met de meeste stemmen die niet tot dit tiental behoort.

 

Op 17 januari wordt het elftal onthuld.

De 23 genomineerden

  • Doelmannen: Alisson Becker (Liverpool), Gianluigi Donnarumma (AC Milan/PSG) Edouard Mendy (Chelsea)
  • Verdedigers: David Alaba (Bayern/Real), Jordi Alba (FC Barcelona), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Dani Alves (Sao Paulo/FC Barcelona), Leonardo Bonucci (Juventus), Ruben Dias (Manchester City)
  • Middenvelders: Sergio Busquets (FC Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Frenkie de Jong (FC Barcelona,), Jorginho (Chelsea), N'Golo Kanté (Chelsea)
  • Aanvallers: Karim Benzema (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern), Romelu Lukaku (Inter Milaan/Chelsea), Kylian Mbappé (PSG), Lionel Messi (Barcelona/PSG), Neymar (PSG)