Ga naar de inhoud

UEFA: "Geen nieuwe datum mogelijk voor Tottenham-Rennes, groene tafel beslist"

 za 11 december 2021 11:04
Tottenham is geveld door een corona-uitbraak.
Rennes-Rode Duivel Doku mist een mooie affiche in Londen.

De wedstrijd Tottenham-Rennes op de slotspeeldag van Groep G in de Conference League is geannuleerd. Dat maakte de UEFA bekend. De partij van donderdag werd afgelast door een corona-uitbraak bij Tottenham. Omdat er geen nieuwe speeldatum gevonden kon worden, komt de match er niet. Tottenham verliest nu wellicht voor de groene tafel en ligt dan uit Europa.

Wedstrijden van de groepsfase moeten uiterlijk voor 31 december gespeeld worden, maar omdat Tottenham in Engeland tot en met 28 december nog 6 matchen moet spelen lukt dat niet.

"Ondanks alle inspanningen konden we jammer genoeg geen oplossing vinden die geschikt is voor beide clubs", meldt de UEFA.

Het is nu aan de controle- en disciplinekamer van de UEFA om een beslissing te treffen over de uitslag van de wedstrijd. Volgens het UEFA-reglement, sinds het seizoen 2020-21 aangepast vanwege de coronapandemie, zou de Londense club voor de groene tafel de partij met 0-3 moeten verliezen.

Tottenham meldde woensdag dat het niet kon spelen door 8 besmette spelers en 5 stafleden. De UEFA hanteert echter het principe dat de match moet doorgaan zolang een club 13 fitte spelers heeft, waaronder minstens 1 doelman.

In het reglement staat dat een forfaitverlies volgt voor een ploeg die "niet minstens 13 spelers" kan opstellen of als ze "verantwoordelijk wordt geacht voor het niet-plaatsvinden van de match".

Rennes, de club van Rode Duivel Jérémy Doku, was al zeker van groepswinst en een stek in de achtste finales. Tottenham moest de partij tegen Rennes winnen om nog het Nederlandse Vitesse van Loïs Openda de tweede plaats en een ticket voor de play-offs te ontfutselen.

Lees ook: