Ga naar de inhoud

Geen Lecomte en Salumu bij de Belgian Lions, Van Rossom is er wel weer bij

 wo 17 november 2021 21:30

Dario Gjergja heeft zijn selectie van 14 Belgian Lions gepresenteerd voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijden, op 25 november in Slovakije en op 28 november in Bergen tegen Servië. Letland is de derde tegenstander in groep A.

De bondscoach selecteerde Thomas Akyazili, Ismael Bako, Haris Bratanovic, Jonas Delalieux, Pierre-Antoine Gillet, Vincent Kesteloot, Alex Libert, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Loïc Schwartz, Quentin Serron, Sam Van Rossom, Andy Van Vliet en Hans Vanwijn. 

 

Op Manu Lecomte en Jean Salumu kon hij door blessures geen beroep doen. Jonathan Tabu, Maxime De Zeeuw en Kevin Tumba zitten zonder club en Vrenz Bleijenbergh blijft na overleg met het management van de Belgian Lions bij zijn club Real Betis. 

 

32 landen vatten in de laatste week van november de Europese kwalificaties aan. De top drie van elke groep gaat door naar de tweede kwalificatieronde. 

 

Daarvoor moeten de Lions (FIBA-37) dus Servië (FIBA-6), Letland (FIBA-27) of Slovakije (FIBA-65) achter zich laten. 

 

In de tweede ronde worden 24 landen verdeeld over vier groepen van zes (waarbij de resultaten uit de eerste ronde worden meegenomen). De top drie van elke groep mag naar het WK in Indonesië, Japan en de Filipijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.