Ga naar de inhoud

Tom Meeusen en Felipe Orts dolblij met podiumplek: "Heimelijk heel trots"

 za 13 november 2021 17:32
Tom Meeusen kon zijn grijns niet verbergen aan de finish.

Winnaar Laurens Sweeck was zowaar niet de gelukkigste veldrijder op het podium in Leuven. Tom Meeusen en Felipe Orts waren zo mogelijk nog meer in de wolken met hun ereplaats. "Ik vind dit een hele prestatie", klinkt het.

Het applaus voor de tweede van de wedstrijd, Tom Meeusen, was nog groter dan voor winnaar Laurens Sweeck in Leuven, toen die het podium betrad.

 

"Het is al heel lang geleden dat ik nog eens op een podium mocht staan na een televisiecross. Eigenlijk had ik niet meer verwacht dat dit me nog ging lukken, al liet het deelnemersveld het vandaag wel een beetje toe", zei Meeusen.

 

Onder meer Toon Aerts, Quinten Hermans, Eli Iserbyt en Europees kampioen Lars van der Haar lieten de cross in Leuven links liggen voor de WB-cross in Tabor.

 

"Ik ben heimelijk wel heel trots dat ik hier nog eens sta", straalde Meeusen, met zijn 33 jaar de oudste deelnemer op het militair domein in Heverlee.

 

"Ik zat net iets te ver in het groepje om iets te ondernemen op de tempoversnelling van Sweeck. Vanaf dat moment wist ik dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou zijn. Het was wel de bedoeling dat er iemand van de ploeg op het podium zou staan vandaag, want dit was een thuiscross."

Eigenlijk had ik niet meer verwacht dat dit me nog ging lukken, al liet het deelnemersveld het vandaag wel een beetje toe.

Tom Meeusen

Ook nummer 3 Felipe Orts was dolgelukkig met zijn ereplaats. Hij moest in de slotronde het hoofd buigen op een aanval van Meeusen. "Toen Meeusen aanviel, wist ik het meteen dat ik derde zou worden. Maar ik ben wel zeer tevreden met mijn podiumplaats", zei Orts. 

 

"Ik vind dit een hele prestatie. Het is een belangrijke dag voor mijn team en ook voor mijn land Spanje. Natuurlijk hoop je altijd op het beste, een tweede plaats in dit geval, maar ik weet dat Meeusen sterker is dan ik. Ik ben zeer tevreden met deze derde plaats."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: