Tribune van NEC ingestort door scheuren en constructiefout

  Al wie niet springt... blijft overeind.

  In de staantribune van het Gofferstadion van NEC zaten tientallen gerepareerde scheuren en honderden kleinere niet-gerepareerde scheuren. Dat blijkt uit een een inspectie van een ingenieursbureau, nadat een deel van de tribune in oktober is ingezakt.

  De tribune, waar de uitsupporters zitten, begaf het op zondag 17 oktober onder het gewicht van de springende Vitesse-fans. De tribune plofte gelukkig neer op een container, waardoor een diepere val vermeden werd.

   

  Volgens ingenieursbureau Royal HaskoningDHV was de tribune wel geschikt om op te springen, maar alleen als de belasting "aanzienlijk lager" was geweest. Lees: als de supporters zich aan het aantal stoeltjes hadden gehouden.

   

  Maar er zaten ook tientallen gerepareerde scheuren en honderden kleinere, niet-gerepareerde scheuren in het onderste deel van de staantribune. Bovendien zijn er fouten gemaakt in de berekening van het gewapend beton.

   

  NEC zal zeker tot de winterstop geen toeschouwers kunnen ontvangen in het Goffertstadion. In Nijmegen zoeken ze nog naar een alternatieve locatie. Ze overwegen zelfs een tijdelijk stadion te bouwen rond een amateurveld.