Ga naar de inhoud

Na drie keer Herlings, wint Cairoli in eigen land in de MXGP

 wo 27 oktober 2021 17:41

Antonio Cairoli (KTM) heeft in eigen land de GP van Pietramurata in de MXGP gewonnen, de 15e van 18 WK-manches. De negenvoudige wereldkampioen haalde het na een derde plaats in de eerste reeks en winst in de tweede. 

In de WK-stand is het met nog drie races voor de boeg erg spannend. De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM), die uitviel in de eerste reeks en vierde werd in de tweede, leidt met 573 punten, amper één meer dan Romain Fèbvre en drie meer dan Tim Gajser.

 

Cairoli trok zich van het titeldebat weinig aan. In de eerste reeks reed hij naar de vierde plaats achter Febvre en Gajser. In de tweede manche nam Cairoli meteen de leiding en die gaf hij niet meer af. 

 

Jeremy Van Horebeek (Beta) was woensdag de beste Belg op de tiende plaats, voor Brent Van Doninck (Yamaha), twintigste, en Kevin Strijbos (Yamaha), 23e.

 

Het circuit van Pietramurata ontving woensdag de tweede van drie Grote Prijzen in een week tijd. Zondag is er nog de GP van Garda op hetzelfde parcours. Het WK wordt afgesloten met twee manches in Mantua (Italië), op 7 en 10 november.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.