Ga naar de inhoud

Zulte Waregem veroordeelt supportersactie: "Staat haaks op ons DNA"

 ma 18 oktober 2021 15:58
De boodschap aan het adres van coach Francky Dury was duidelijk.

Zulte Waregem heeft in een officiële mededeling de protestactie van zijn supporters in de thuismatch tegen Antwerp veroordeeld. "We begrijpen de frustraties, maar dringen aan om die op een respectvolle manier te uiten", klinkt het.

Scheidsrechter Jonathan Lardot moest het duel tussen Zulte Waregem en Antwerp zaterdagavond even stilleggen nadat een deel van de thuissupporters zijn onvrede had geuit richting coach Francky Dury. 

 

Ze gooiden rookbommen op het veld en eisten met een spandoek het ontslag van de coach. Zulte Waregem won de wedstrijd uiteindelijk wel, maar staat na 11 speeldagen op een ontgoochelende 15e plek.

 

"We distantiëren ons resoluut van de acties tijdens de overwinning tegen Antwerp", stelt Zulte Waregem. "De club begrijpt de frustraties door de tegenvallende competitiestart, maar dringt aan om die op een respectvolle manier te uiten. Dergelijke acties berokkenen de club niet alleen financiële en imagoschade, ze staan ook haaks op het DNA van de club." 

 

 De West-Vlaamse club verwijst naar "zeer constructieve gesprekken" met afgevaardigden van diverse supportersgroepen die de voorbije weken werden gevoerd. "De club is ervan overtuigd dat dialoog de juiste weg biedt naar de oplossing en verzet zich tegen elke vorm van geweld." 

 

"Het bestuur, het management, de spelersgroep en de sportieve staf streven ernaar om de vooropgestelde ambities zo snel mogelijk te bereiken, en dat kan alleen met de gekende, onvoorwaardelijke steun van onze supporters", besluit de mededeling.

Het duel tegen Antwerp werd verstoord door Essevee-supporters:

Lees ook: